3tip12!: Kabbelfolk, Murphy's law en het allermooiste liedje van het jaar

WEEK 49: Win kaarten voor James Murphy en voor de Song van het Jaar uitreiking 2012

Amsterdam ,

Met Allah-Las, Madeon, Yeasayer, Crystal Castles en twee uitverkochte avonden Ben Howard wordt het weer proppen de komende dagen in de hoofdstedelijke concertzaaltjes. En terecht, want dit zijn de laatste muzikale avondjes voor de kalkoen en het wild de huiskamers wordt ingedragen. Komende week tippen we twee oudgedienden in een uitzonderlijke setting en ronden wij het muzikale jaar officieel af tijdens de Song van het Jaar verkiezing in TrouwAmsterdam.

Song van het Jaar 2012
Tot slot sluiten wij het muzikale jaar officieel af met de Song van het Jaar verkiezing in TrouwAmsterdam. We blikken terug op alle hits, doorbraken en releases van afgelopen kalenderjaar met optredens van onder andere The Kik, Blaudzun, DeWolff, Dario Fo, The Opposites en Kraantje Pappie. Allen spelen uit eigen ouevre en vertolken een cover uit de top 100 lijst. Om 23.57 uur wordt de Song van het Jaar 2012 bekend gemaakt. Vervolgens wordt draait dj Sandeman nog een paar uurtjes door om het feestgevoel te verlengen. Stemmen kan overigens nog tot maandag 10 december 23.57 op onze website.

Song van het Jaar 2012, TrouwAmsterdam, 12 december 2012, 19:00 uur

Glen Hansard
Als je voor Sinterklaas nog een cadeau zoekt voor een schoonzus of zwager, kan je gerust even langs de platenzaak rennen voor de nieuwe plaat van Glen Hansard. De ex-frontman van The Frames maakt tegenwoordig superdegelijke luisterpop, waar ook je schoonmoeder geen hoge bloeddruk van krijgt. De Ierse songwriter kwam deze zomer met zijn solodebuut Rhythm & Repose. Vooral dat laatste vertaalt zich in het fijne getokkel en de ietwat melodramatische songs over hoop, verwachting en verlangen. Het concert in Paradiso aanstaande maandag mag dan uitverkocht zijn, hij speelt en signeert komende zondag in de Utrechtsestraat bij Concerto Amsterdam.

Glen Hansard, Concerto Amsterdam, zondag 9 december 2012, 17:00 uur

James Murphy
Op het eerste gehoor wellicht geen bekende. Maar als we je vertellen dat Murphy een van de oprichters is van DFA Records (Hot Chip, The Rapture, Liquid Liquid) en de ex-frontman van LCD Soundsytem gaan er vast meer belletjes rinkelen. Na het grote succes met deze band duikt Murphy afgelopen jaar steeds vaker op in het clubcircuit achter the wheels of steel. Murphy werkt tijdens zijn live sets vanuit zijn achtergrond als muzikant en producer en knoopt moeiteloos tien jaar elektronische muziek aan elkaar tot een degelijke knoop. Zijn muzikale interpretaties en uitwerkingen als dj resulteren in een unieke mix van dance, pop, elektro, funk, techno, groove en ... ja, wat eigenlijk niet. Hoe dan? Daar is maar één manier om achter te komen.

James Murphy, TrouwAmsterdam, donderdag 6 december 2012, 22:00 uur