3tip12!: Het ultieme voetjes-van-de-vloer advies

WEEK 48: Tweejarig bestaan Red Light Radio in OT301, Jens Lekman in Paradiso en eindelijk Iggy Azalea in Bitterzoet

Amsterdam ,

Het kan niet altijd feest zijn en na de headliner-battle van de afgelopen weken komen de podia deze week even op adem. Tuurlijk, ook deze week grote namen in de stad als The Hives, Amy Macdonald, Moke en André Rieu, maar echt urgent komt de agenda niet over. Zelfs Ziggo Dome heeft nog een paar honderd kaarten liggen voor The Black Keys. Wij gingen op zoek naar het ultieme voetjes-van-de-vloer advies onder de 15 euro en troffen drie uitermate geschikte fuifjes om dit weekeinde de voetjes te lichten in Amsterdam. Dames en heren, er mag gedanst worden.

Iggy Azalea
Tot slot biedt bombshell Iggy Azalea je komende dinsdag de gelegenheid om het nog eens dunnetjes over te doen. Omdat haar optreden vorige maand werd afgelast, staat de stevig gebekte blondine dit keer voor gereduceerde prijs alsnog in de Melkweg. Azalea werd 2011 razend populair door haar uploads op YouTube, waarna de carrière van de Australisch/Amerikaanse een enorme vlucht nam. Ze tekende in januari dit jaar bij Grand Hustle Records en bracht daar onlangs haar debuutalbum The New Classic uit. De EP Glory is hier overigens nog gratis te downloaden. Vlijmscherpe verzen, beats, dubstep en dancehall vinden elkaar in een krachtige dansbare mix om niet meer los te laten.

Iggy Azalea, Melkweg, dinsdag 4 december 2012, 19:30 uur

Jens Lekman
Allereerst warmt de Zweedse songwriter de vrijdagavond op in Paradiso. Lekman heeft zelf een hekel aan artiesten die achteloos hun setlijst afwerken en vertelt met zijn nummers verhalen vol humor, romantiek en melancholie, die hij tijdens zijn optredens inkleedt of verbind aan actualiteit. Lekman bouwt sinds 2004 aan een trouwe schare fans, maar brak in 2007 door bij het grotere publiek met nummers als The Opposite Of Hallelujah en Sipping On The Sweet Nectar van het album Night Falls Over Kortedala. Lekman maakt ondanks zijn melancholische karakter onvervalste feelgood muziek, die wortels heeft in bijna alle dansbare genres, zoals disco, funk en bijvoorbeeld de indiepop van Arthur Russell.

Jens Lekman, Paradiso, vrijdag 30 november 2012, 20:00 uur

Red Light Radio 2 Year Anniversary
Vervolgens kan de champagne ontkurkt op de Overtoom, want het is al weer twee jaar geleden dat Red Light Radio haar peeskamertje opende aan het Oudekerksplein op de wallen. In no-time groeide de radiofanaten uit tot een piraat van formaat met een longlist aan residents en bijdragen op alle toonaangevende dance evenementen in de hoofdstad. Live-sets, uitzenden op locatie en noisa op de stream uit pure liefhebberij. Komende vrijdag viert de zender haar tweede verjaardag met hun best bezochte dames uit hun stal; Nosedrip, Bullerslug, Le Le, Parra, Rimer London, Elle Bandita en Aux Raus.

Red Light Radio 2 Year Anniversary, OT301, 30 november 2012, 22:00 uur