3tip12!: Wie is deze week grootgrutter in grote namen?

WEEK 47: Paradiso, Melkweg, HMH en Ziggo Dome strijden om de titel

Pepijn van Gils ,

Met een uitverkochte zaal voor Lianne La Havas, twee avonden Fink, Garbage en Calexico bewijst Paradiso zich deze week de headlinergigant onder de podia. Ook HMH pakt uit met Ed Sheeran en Florence + The Machine. Melkweg en Ziggo Dome eindigen op een gedeelde derde plek met respectievelijk The Dandy Warhols en Skunk Anansie. Maar is er tussen al die grote namen ook nog iets nieuws te ontdekken dit weekend?

Iedere week struint de redactie vooruitblikkend op komend weekend langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12! is de hapklare rubriek met de drie meest interessante muzikale uitgaanstips voor Amsterdam.

WEITER
Jazeker! Olivier Weiter heeft het aanstaande zaterdag voor het eerst een nachtje voor het zeggen in het muzikaal gebedshuis van Amsterdam. Na Fink is het aan hem en zijn maatjes Schiks en Melera om Paradiso om te toveren tot altaar van de techhouse.

De plannen zijn groots, de kaartverkoop loopt als een malle, so expect the unexpected. Een avond die uit moet puilen van sex, drugs en rock 'n roll en een extra lange vuige set van priester en organisator Weiter zelf. Denk Berghain in Amsterdam, verder zeggen we niks.

WEITER, Paradiso, zaterdag 24 november 2012, 23:30 uur

The Slow Show
Tegen de tijd dat je bijgekomen bent van WEITER kan je voor het ideale zondagavondgevoel naar Café Cox. Je zou bijna in je duster en op pantoffels voor aanhouden deze avond. The Slow Show speelt in de traditie van Amerikaanse folk, maar met een Noord-Engelse twist.

Zou je Tom Waits, Neil Young, Elbow, The National en Wilco in een blender gooien, kom je hier ergens uit. Ze leveren een trage melodische interpretatie van hedendaagse folk, brass en blues, maar met een bijzonder kleurrijk en warm arrangement. 

The Slow Show, Café Cox, zondag 25 november 2012, 20:00 uur

Win deze week kaarten voor Matthew Dear in TrouwAmsterdam!

Matthew Dear
Je maandagkater kan je er rustig uitdansen in TrouwAmsterdam bij Matthew Dear. Na een halfvolle zaal in Bitterzoet eerder dit jaar krijgt deze frontman, producer en dj uit Brooklyn de entourage die het verdient. Dear is mede-oprichter van Ghostly International en vertegenwoordigt inmiddels een van de meest avantgardistische snijpunten in de hedendaagse popmuziek. Zijn optredens spelen zich af op het kruispunt van digitale en analoge technologie. 

Dear werkt op zijn nieuwste album Beams met een buitengewoon strakke band en mathematische drummer en staat garant voor een organische en dampende sexy set van experimentele livetechno. Funky, soulvol, groovy, minimalistisch en bijzonder dansbaar.

Matthew Dear, TrouwAmsterdam, 26 november 2012, 20:30 uur