3tip12!: Tekst en uitleg, wegdromen en doorhalen

WEEK 46: Deze week o.a. kaarten voor The Field, Spinvis en Space Siren

Amsterdam ,

Ja, het is me het weekje wel. Vanavond Ariel Pink met zijn achtervolgde graffiti, morgen Lowlandsrevelatie Alt-J en aanstaande zondag airplaykanon Django Django, allen in de Melkweg. Alleen voor dreampop culticoon Pink zijn nog een paar kaartjes over. Kan je dan nergens meer heen? Jazeker wel, sterker nog, wij helpen je een handje. Zaterdagavond kan je je laten meeslepen door het Groningse shoegazewonder Space Siren of ongenadig uithalen aan boord van Axel Willner's technotrein. En maandagavond geeft Spinvis voor één keer tekst en uitleg tijdens het Hart Op De Tong-concert in de Keizersgrachtkerk over zijn poëtische polderpop.

Iedere week struint de redactie vooruitblikkend op komend weekend langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12! is de hapklare rubriek met de drie meest interessante muzikale uitgaanstips voor Amsterdam.

Win kaarten voor Space Siren, Spinvis en The Field!

Hifi feat. The Field
Axel Willner a.k.a. The Field bouwt op verbijsterende wijze ambient, trance en techno tot een massieve rollercoaster, die maar op één manier bleeft kan worden; alle remmen los en van onderuit je stoel. Bijgestaan door drummer en gitarist pompt hij bekend werk uit de sixties rond terug het livegeluid in.

Geen tijd voor luchthappen, maar in één lange adem naar de laatste track. Willner laat tijdens zijn sets zelden los en jaagt met zijn stoomtrein onverstoord door het landschap van de nacht. Pompen of verzuipen dus.

Hifi feat. The Field, TrouwAmsterdam, zaterdag 17 november 2012, 23:00 uur

Hart Op De Tong: Spinvis
Geen muzikant in Nederland verweeft poëzie en muziek zo sterk als Erik de Jong, alias Spinvis. De grondlegger van de polderpop geeft volgende week maandag tijdens het concert in de Keizersgrachtkerk tekst en uitleg bij de songs die hij die avond speelt.

Organisator Hart Op De Tong (HODT) heeft als doel een originele en aantrekkelijke mix te aan te bieden van muziekbeleving en zingeving. Gastspreker en theoloog Tom de Haan zal proberen Spinvis het achterste van zijn tong te laten zien over zijn inspiratie en drijfveren om zijn gedachten te vertolken. Maar het publiek krijgt ook een kans!

Spinvis, Keizersgrachtkerk, maandag 19 november 2012, 20:00 uur

Space Siren
De Groningse band presenteerde maart dit jaar hun eerste langspeler Mr. Wagner, Give Us A Call. Vuig genoeg om niet compleet in slaap te vallen en melodisch genoeg om niet meteen een stropje te knopen. Shoegaze om bij weg te dromen en af en toe wakker te schrikken. Zaterdag aanstaande worden ze vergezeld door de wavepunkers van Kin en het vrouwelijke gararepunk trio Pony Pack.

Niet op het eerste oor overtuigd? Doe dan mee aan de prijsvraag om deze avond kosteloos een kijkje te nemen.

Space Siren, Winston Kingdom, 17 november 2012, 21:00 uur