3tip12!: Wanderpop, Howlerfest and The Big Man Himself

WEEK 45: Avantgardistisch popicoon Ariel Pink, vijf uur lang Schiks en er liggen weer passe-partouts voor je klaar!

Amsterdam ,

Ja, het leven van de Amsterdamse muziekliefhebber gaat niet over rozen. Ook komende week barst de liveprogrammering uit zijn voegen met o.a. Gotye, Alabama Shakes en de zomerrevelatie Alt-J, allen uitverkocht. Behoor je niet tot de gelukkigen, of pas je er gewoonweg voor om met een te prijzig festivalpilsje bij een van de kaartverkoopkanonnen van 2012 te staan, dan hebben wij drie tips voor de kleine buidel om toch helemaal los te gaan.

Iedere week struint de redactie vooruitblikkend op komend weekend langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12! is de hapklare rubriek met de drie meest interessante muzikale uitgaanstips voor Amsterdam.

The Big Man Himself: Arjuna Schiks
Allereerst kunnen morgenavond de voetjes van de vloer in Chicago Social Club aan het Leidseplein, waar ras-Amsterdammer Arjuna Schiks het de volle vijf uur voor het zeggen heeft. Iets wat je aan Schiks wel kan toevertrouwen, want hij maakte met gigs op Mysteryland, WTTF, Valtifest, Timewarp, Loveland en ADE de afgelopen jaren al furore.

Op het snijvlak van de ambient en tech-house produceert hij intense en ietwat melancholische sets. Maar bovenal maakt hij zich schuldig aan het neerzetten van hele dansbare muziek, die de mens door de machine laten klinken.

The Big Man Himself, Chicago Social Club, vrijdag 9 november 2012, 23:00 uur

Ariel Pink
Ariel Markus Rosenburg groeide de afgelopen jaren uit tot een ware cultheld in Californië. Balancerend tussen gekte en genialiteit wordt hij zowel verguisd als aanbeden. Door zijn volgelingen wordt hij beschouwd als de grondlegger van de droompop. Hij staat garant voor een onnavolgbare mix van lo-fi, retro-sixties, grungepop en een even bizarre live-interpretatie, zoals die bij zijn (alter)ego past. Volgende week dinsdag staat hij met zijn Haunted Graffiti band in de Melkweg.

Ariel Pink's Haunted Graffiti, Melkweg, dinsdag 13 november 2012, 19:30 uur

Howlerfest
Tot slot is Winston Kingdom zoals gebruikelijk dé plek voor de rockers. Zij zetten met het tweedaagse Howlerfest een indrukwekkende line-up neer met binnenlands en buitenlands scheur-, en schuurwerk. Met bands als Automatic Sam, Cowbell, Tenement Kids, The Swains en The Pignose Willy's barst het podium dit weekend uit zijn voegen. Onvervalste bluesrock, not for the weak at heart!

Bovendien geven wij voor de liefhebbers 2 x 2 passe-partouts weg voor dit evenement. Dus zit er nog wat onverwerkte agressie of frustratie van je werkweek of relatie in je lijf? Doe dan mee aan de onderstaande prijsvraag. Inrocken kan ook alvast via de speciale Howler sampler rechts naast dit artikel.

Howler Fest, Winston Kingdom, 9 & 10 november 2012, 19:30 uur

Go Back to Top