3tip12!: Martyn meets Tiga, discomanie in OT301 en de kunst van techno

WEEK 43: Martyn: niet op ADE, een week later wel in TrouwAmsterdam

Robbie van Zoggel ,

Ondanks de bijna niet te verteren vijfdaagse van ADE, programmeert TrouwAmsterdam een weekend later sterk door. Nederlands Amerikaan Martyn is weer in de hoofdstad, dit keer naast discobalkunstenaar Tiga. OT301 rekt de glitter en glamour nog wat op door Zimmer uit te nodigen, de resident van het Parijse Wunderlust. Tussen het slenteren door de herfstbladeren wip je even binnen bij de fototexpo Vom Bleiben, die een verstilde en mysterieuze kant laat zien van de technoscene.

Vooruitblikkend op komend weekend struint de redactie langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12! is de hapklare rubriek met de meest interessante muzikale uitgaanstips in Amsterdam.

Martyn en Tiga b2b in TrouwAmsterdam
Met de enige danceplaat binnen de 12 nominaties voor de 3voor12award 2012 blijkt dat het met de alsmaar uitdijende dancescene niet vanzelfsprekend is dat er ook goede albums uit dit genre voortvloeien. Ghost People is een ongekend modern juweel en Martyn is mede dankzij dit album een wereldwijde carriere aan het ontvouwen. Het feit dat Amsterdam op zijn tourlijstje staat en dat hij daarbij Tiga een hele avond aan zijn zij heeft, is al bijzonder genoeg. Gewoon gezellig richting Wibautstraat rollen.

Martyn en Tiga present NON stop, TrouwAmsterdam, zaterdag 27 oktober 2012, 23:00-05:00 uur

Zimmer frei in OT301
Zimmer, de resident van Parijse nachtclub Wanderlust, treedt vrijdag in OT301 op Club 2CV voor het eerst op in Nederland. Hij is een van de leidende figuren, naast Moullinex, Aeroplane en Jupiter, die vanuit het epicentrum Frankrijk de nu-discogolf stevig in gang zet. De primeur van deze show ligt in handen van het Nederlandse dj-duo 2CV, dat naast Amsterdamse producer NSFW de line up rond maakt.

Zimmer en 2CV, OT301, vrijdag 26 oktober 2012, 21:00-03:00 uur

Stilleven na een nachtje techno
Fotografen Andre Giesemann en Daniel Schwarz zijn opgegroeid in de nachtclubs van geboorteplaats Hamburg en technocapital Berlijn. Nu ze allebei de 30 gepasseerd zijn werd het hoog tijd voor wat afstand van de scene. Tussen 2009 en 2012 bezocht het duo diezelfde clubs, dit keer in de staart van de nacht. Wat gebeurt er na een wild feest, op het moment tussen de laatste bezoeker die de deur uit loopt en de grote schoonmaak? De expo is onderdeel van ADE Playground en 3voor12 sprak Giesemann op het festival.

Foto-expositie Vom Bleiben, galerie Ten Haaf Projects, t/m 27 oktober 2012