3tip12!: Donderdag is deze week D-Day voor de muziekliefhebber

WEEK 40: Australische female revelatie Iggy Azalea in de Melkweg en Luik en BRNS in de Brakke Grond voor nop

Pepijn van Gils ,

Deze week maken wij het je even extra lastig. Ook de redactie zit nog in twijfel over wat te gaan horen en zien deze week. Met een relatief gemoedelijk weekend voor de boeg, worden de oortjes morgenavond op alle manieren op de proef gesteld. De keuze is reuze en met drie acts op de rand van wereldfaam wordt het dus vierendelen morgen. Waar ga jij heen?

Vooruitblikkend op komend weekend struint de redactie langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12! is de hapklare rubriek met de meest interessante muzikale uitgaanstips in Amsterdam.

Iggy Azalea
In 2011 werd Iggy Azalea razend populair door middel van het uploaden van filmpjes op YouTube. Daarna ging het hard met de carrière van de Australisch/Amerikaanse hiphop artieste. Ze kreeg in januari 2012 een platencontract bij Grand Hustle Records en brengt daar binnenkort het album The New Classic uit, dat geproduceerd wordt door niemand minder dan Diplo. Verder heeft ze met grote namen samengewerkt als BoB, TI en Steve Aoki. Morgenavond komt ze de Oude Zaal van de Melkweg voor het eerst op zijn kop zetten, een buitenkansje dus. Haar nieuwe EP Glory is gratis te downloaden op haar website. Sharing is caring.

Iggy Azalea, Melkweg, donderdag 4 oktober 2012, 19:30 uur

Luik
Begin dit jaar lanceerde de indieband Luik het eerste album Owls. De presentatie leverde een reeks adembenemend goede recensies op in binnen- en buitenland. Dankzij het rauwe, doch subtiele geluid werden al snel parallellen getrokken naar Low, Julian Lynch, John Frusciante en Sparklehorse. Lukas Dikker's fluisterende zang, de langzame, bijna vloeibare bassloopjes en het preciese percussiewerk, resulteren in een bijzonder en eigen geluid.

Luik's schoonheid is lastig in woorden te vatten en daarom reden te meer om zelf een kijkje te gaan nemen morgen.

Luik, Brakke Grond, donderdag 4 oktober 2012, 20:30 uur

BRNS
Ook het Brusselse BRNS (oftewel Brains) werkt met minitieuze precisie. Solide arrangementen en themathiek leiden keer op keer tot een explosieve climax van ritme, melodie en samenzang. BRNS laat zien dat onze zuiderburen voorlopig nog altijd voorop lopen qua experiment en de aansluiting bij het internationale geluid.

In België en Frankrijk zijn de mannen terecht al een regelrechte hit en morgen staan ze dus voor het eerst in Nederland. Beluister naast dit artikel het album Wounded.

BRNS, Brakke Grond
, donderdag 4 oktober 2012, 20:30 uur