3tip12!: Qeaux Qeaux, XXYYXX, Giraffage en de laatste kaarten voor Costa Del Soul!

WEEK 37: Albumpresentatie Qeaux Qeaux Joans, zestienjarige post-dubstep-legendes XXYYXX en Giraffage in Clup Up en we geven 3 X 2 kaarten weg voor Costa Del Soul!

Pepijn van Gils ,

Vooruitblikkend op komend weekend en de festivalagenda, struint de redactie langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12! is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Aanstaande zaterdag staan XXYYXX met Giraffage in Clup Up en gaat 3voor12 naar de achtste editite van Costa Del Soul op Blijburg. En als kers op de taart presenteert Qeaux Qeaux Joans zondag haar debuutplaat No Man's Land in de Melkweg.

Qeaux Qeaux Joans
Ooit begonnen bij de Wicked Jazz Band, werkte Coco de afgelopen jaren in de schaduw aan haar eerste plaat. De oplettende muziekbezoeker kon haar de afgelopen jaren al zien en horen onder begeleiding van gitarist Isa Azier. Drie jaar geleden klom ze tijdens een optreden van Seasick Steve in Paradiso het podium op, omdat ze bang was dat ze spijt zou krijgen als ze het niet zou doen. Steve was zo onder de indruk van haar, dat hij haar vervolgens vroeg al zijn voorprogramma’s van afgelopen jaar in Nederland te verzorgen. Komende zondagmiddag, 16 september is het tijd voor haar volgende grote stap. Dan presenteert Qeaux Qeaux Joans, zoals ze inmiddels heet, in de Melkweg haar debuut No Man’s Land. Qeaux Qeaux maakt een solide eigentijdse interpretatie van haar emoties, die muzikaal met één voet in de blues en één voet in de soul staat.

Qeaux Qeaux Joand, Melkweg, zondag 16 september 2012, 15:00 uur

XXYYXX
Marcel Everett is de uit Orlando komende beatproducer achter de band XXYYXX. Met zijn zestien jaar brak hij afgelopen jaar door vanuit zijn slaapkamerstudio. Zijn tracks staan bekend om de harmonieuze samplecollages die emoties ontlokken aan de hand van levendige beelden van vrede en verdriet. Vergelijkingen met James Blake, J. Dilla en Star Slinger zijn om die reden niet uit de lucht gegrepen.

Aanstaande zaterdag staat hij samen met zijn Californische evenknie Giraffage, waarmee hij de track Even Though opnam, in Amsterdam voor een gezamenlijk optreden in Club Up. Twee aanstormende talenten die met hun minimalistische, doch intense postdubstep de komende jaren bepalend zullen worden voor de electronische muziek. De avond wordt geopend met een liveset van de Amsterdams/Haarlemse bassmusictalenten Know V.A.

XXYYXX, Club Up, zaterdag 15 september 2012, 20:30 uur

Costa Del Soul
Aanstaande zaterdag vindt ook de achtste editie van Costa Del Soul plaats. Op het strand van Blijburg zullen op vijf podia meer dan vijftig dj’s en live acts hun favoriete soulplaten en zomerhits aan elkaar draaien. Daarnaast zullen er meer dan dertig kunstenaars een enorme wand onder handen nemen. Costa Del Soul werkt zoals gebruikelijk ook dit jaar samen met feestorganisaties en labels uit de hoofdstad, wat het bij uitstek een feestje maakt voor Amsterdammers, door Amsterdammers.

Dit jaar richten Night Voyage, Cirque Excentrique, Studio Soulrock en Backstage een eigen podium in, met een lange lijst residents en usual suspects zoals Tom Trago, Makam, San Proper, Thomas Martojo, Dimitri, Boris Werner, Sandrien & Carlos Valdes en ga zo maar door. Het festival start om 12:00 uur en sluit binnen om 03:00 uur. En als je echt geen genoeg kan krijgen van de zomer kan je op steenworpafstand terecht bij de afterparty / het vijftienjarig bestaan van Versatile Records in Club Trouw. 3voor12 is sowieso er de hele dag bij en geeft hieronder bovendien 3 x 2 kaarten weg voor de trouwe lezer van onze website. Neem je zwemborek mee, ik zeg niet wat we gaan doen. Kom je ook?

Met de boot komen is verreweg het goedkoopst. Costa Del Soul heeft dit jaar voor het eerst een echte stijger waar je aan kunt meren. Daarvandaan loop je zo het festivalterrein op, of laat je je ophalen door de pendelboot
.

Costa Del Soul, Strand Blijburg, zaterdag 15 september 2012, 12:00 - 03:00 uur