3tip12!: Fringe, Jacco Gardner en Metro54 Festival

WEEK 35: De start van Fringe Festival, de EP release van multi-instrumentalist Jacco Gardner en de allerlaatste kaarten voor Metro54 Festival in Zuid-Oost!

Redactie Amsterdam ,

Vooruitblikkend op komend weekend en de festivalagenda, struint de redactie langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12! is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Dit weekend: de start van Fringe Festival, de EP release van multi-instrumentalist Jacco Gardner en de allerlaatste kaarten voor Metro54 Festival in Zuid-Oost!

Metro54 Festival
Als je dacht dat de festivalzomer voorbij was in Amsterdam, zit je er goed naast. Want naast de start van het tiendaags festival Fringe en Valtifest, pakt de redactie vandaag haar koffers om de festivaltent op te zetten in Zuidoost op het Arenapark naast de HMH. Morgen vindt de tweede en twee keer zo goed gevulde editie van het mash-up festival Metro54 plaats.

Dit jaar haalt de organisatie nog meer nieuwe sounds en beeldende kunst uit alle windstreken naar Amsterdam, waaronder Lissabon, Luanda, London, Kingston, Johannesburg en natuurlijk Amsterdam Zuidoost zelf. Dit jaar staan de melting pots van Londen en Lissabon in de spotlights. Beide steden zijn trendsetters op het gebied van muziek en beeldende kunst en hebben levendige fashion- en dansscenes. Er zijn optredens en performances van zo’n 150 artiesten die elkaar op het podium gaan tegenkomen en buiten hun eigen comfortzone treden. 3voor12 doet vanuit het Ziggo Dome de hele dag live verslag en geeft vandaag de laatste kaarten weg! Wil jij 2 kaarten winnen? Stuur dan nu je naam en door naar scouts@3voor12amsterdam.nl

Metro 54, ArenaPark, zaterdag 1 september 2012, 13:00 - 00:00 uur

EP Release Jacco Gardner
Multi-instumentalist Jacco Gardner begon zijn muzikale carrière twee jaar geleden als zanger-toetsenist van het freakbeat-duo The Skywalkers. Eind vorig jaar raakte hij betrokken bij de opnames van de nieuwe plaat van Lola Kite, waar hij vergroeide tot vaste waarde van het gezelschap. Onder zijn eigen naam startte hij begin dit jaar ook een soloproject waarbij hij in februari zijn eerste
baroquepop-single de wereld inslingerde, die rechtstreeks uit de zestiger jaren leek te komen.

Het vroeg psychedelische werk sloeg aan over heel de wereld en het in Boston gevestigde label Trouble In Mind Records brengt nu zijn tweede single Where Will You Go uit. Vanavond is de release in de OCCII, waar hij opent voor de uit Brooklyn komende Woods.

Jacco Gardner / Woods, OCCII, vrijdag 31 augustus, 20:30

Mozes and the Firstborn
Mozes and the Firstborn werd opgericht in de zomer van 2010. De invloeden reiken dan van zestiger jaren muziek als The Rolling Stones, The Strokes, Ty Segall en Black Lips. Dit alles is terug te horen in de viermans garagepop-formatie.

Twee maanden na oprichting heeft Mozes zijn inmiddels uitverkochte I Got Skills EP opgenomen in het historische Philips NatLab, de plaats waar onder andere de CD is uitgevonden. Dat de muziek aanslaat getuigt de snel groeiende concertagenda op hun website. Zo spelen ze morgen dus op Fringe Festival, op Into The Great Wide Open, 16 september op Incubate en komen ze in november weer terug naar Amsterdam voor Howlerfest. Maar als je er nu over mee wilt praten, moet je er dus morgen bij zijn.
 
Mozes & The Firstborn, Leidsepark (Stadhouderskade), zaterdag 1 september 2012, 22:00 uur