3tip12!: The Roots, Wave Festival en Mr. and Mississippi

Double date in Paradiso, 't Twiske voor audiofielen en wegmijmeren bij Noorderlicht

Armande Harmsen, Fleur Reuser en Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: The Roots in Paradiso, Wave festival in Natuurgebied 't Twiske en Mr. and Mississippi bij Noorderlicht.

The Roots
De legendarische band The Roots staat deze week twee avonden in Paradiso. Het optreden van vanavond is al uitverkocht, maar de band geeft morgen een extra show. The Roots bestaat sinds 1987 en brachten in 1993 hun debuut Organix uit. De meesten van ons kennen de groep natuurlijk van hits als The Seed, You Got Me met Erykah Badu en Wake Up Everybody dat zij samen met John Legend opnamen. Afgelopen winter kwam hun elfde album Undun uit, waarmee ze nu door Europa touren. De support act is DJ Rich Medina.
The Roots, Paradiso, woensdag 1 (uitverkocht) en donderdag 2 augustus 2012, 20:30

Wave Festival
Gelukkig bestaan er nog festivals waar muziek en goed geluid bovenaan het prioriteitenlijstje staan. Wave is een nieuw festival dicht in de buurt van Amsterdam dat audiofielen niet willen missen. Een intiem feest voor slechts duizend man, mogelijk gemaakt door LET en Breakfast Club. Er wordt een exclusief muzikaal programma en een loepzuiver geluidssysteem beloofd.

Van deze organisaties zijn we overigens niet anders gewend. Het wordt een feestje door, maar vooral ook vóór liefhebbers. Bij paviljoen ’t Twiske tref je op zaterdag 4 augustus twee stages; een house-, en een technostage. Op de house stage komen voorbij: Soundstream, Ion Luwdig, Ferdi Blankena & Sense Unique, Tommy Kornuijt en Brent Roozendaal. Op de techno stage: Silent Servant, ESHU, Jean Pierre Enfant b2b Tom Liem, Carlos Valdes en Jaime Frias. Luister hierboven alvast de 'Wavecasts' van Jaime Frias en Ferdi Blankena & Sense Unique.

Wave Festival, Natuurgebied t Twiske, zaterdag 4 augustus, 11:00 – 23:00

Dicht op 't vuur met Mister and Mississippi
Aanstaande vrijdag spelen Mister and Missisippi rond het kampvuur van Noorderlicht. Ze begonnen als een schoolproject voor de Herman Brood acedemie maar inmiddels zijn ze veel verder. Om maar iets te noemen hebben ze al een soundtrack voor een film in Cannes 2012 op hun naam staan, wonnen ze de Amsterdamse Popprijs 2011, stonden ze afgelopen jaar in de finale voor De Grote Prijs van Nederland in de catogorie singer-songwriters en spelen ze tijdens de popronde van dit jaar. Kom deze expirimentele folk-band dus beluisteren om het kampvuur bij nooderlicht!

Mister and Mississippi, Noorderlicht, vrijdag 3 augustus, 22:00