3tip12! week 30

80's punkrock van Wanderlust, Damian Marley terug in Paradiso en Zomer in /K.

Daan van der Schroeff, Armande Harmsen en Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: 80's punkrock van Wanderlust, reggaeheld Damian Marley in Paradiso

80's LA punkrock van Wanderlust
De zomer is niet de beste tijd om te genieten van het betere gitaargeweld. Veel podia vieren hun zomerstop en ook gitaristen hebben zon nodig. Gelukkig denkt de Melkweg wel aan de primaire levensbehoeften van de hoofdstedelijke rockliefhebber. Daarom biedt de Oude Zaal aanstaande vrijdag onderdak aan de hardcore van de legendarische Zero Boys uit de VS, maar nog interessanter is dat het Amsterdamse Wanderlust het voorprogramma verzorgt. De heren borduren voort op de betere Californische punkrock uit de jaren 80 en brachten eind 2011 de fraaie EP s/t uit. Ze weten de essentie van punk samen te vatten in compacte nummers met een prettig rauw randje.

Wanderlust, Melkweg, Vrijdag 27 Juli, 20:00

Damian Marley is back
De meest succesvole zoon-van komt terug naar Paradiso. Vorig jaar april stond hij samen met Nas in Amsterdam met de Distant Relatives tour. Aanstaande maandag komt Damian ‘Jr. Gong’ Marley solo terug naar de oude kerk. De reggaeheld is het meest bekend van Welcome to Jamrock, waarmee hij twee Grammy’s won en meer dan een half miljoen platen verkocht. Zijn CV telt een ellenlange lijst van samenwerkingen met o.a. Mick Jagger, Joss Stone en Bruno Mars. De meest recente werken van Damian zijn de single Wanted uit mei, de videorelease voor Affairs of The Heart en zijn samenwerking met Skrillex voor het nummer Make It Bun Dem.

Damian Marley, Paradiso, 30 juli 2012, 20:30

Zomer in /K: Songwritersguild
Studio /K zal deze zomer iedere woensdagavond met een speciaal programma komen. Komende woensdagavond wordt het terras gevuld door muziek van leden van het Amsterdams Songwriters Guild, met volgende week woensdag: Rebecca Sier en JimmyB. Als het prachtige weer zo aanhoudt, wordt het een perfecte zomeravond voor met drankjes en kleine luistermuziek.

Zomer in/K: Amsterdams Songwriters Guild, woensdag 1 augustus, 20:00, Studio /K