3tip12! week 29

Appelsap, cliprelease ROLF met Akwasi en Cafe Paradiso

Armande Harmsen, Daan van der Schroeff en Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: hiphop in het Oosterpark, Skankend de zomer in met ROLF en een bruin cafe in Paradiso.

Beats and spits that will knock your socks off

Zondag aanstaande kleurt het Oosterpark groener dan gewoonlijk voor het hiphopfestival Appelsap. Zowel internationale als nationale acts staan op het festival dat in vergelijking met vorig jaar een extra (derde) podium en een nog bredere line-up heeft. 3voor12 heeft al de top tien samengesteld van must-see acts. De organisatie is al een paar maanden bezig met het promoten van dit openlucht festival, onder andere met acts in de Bitterzoet en hun guerrila-acties door de stad. Aanstaande zondag is het dus tijd voor een mooie dag in het park vergezeld door pompende beats en spits that will knock your socks off.

3voor12amsterdam doet live verslag vanaf het festival op de 22e zelf, dus hou onze site in de gaten. Daarnaast worden sets gefilmd en wordt er live uitgezonden vanaf 101tv. Meer woorden gaan we hier niet aan vuil maken. Een suggestie: spit de timetable maar alvast door voor zondag. Je kan ook al inluisteren via Spotify, 22tracks en onze eigen sampler die je rechts op de pagina ziet. Ook heeft Lil'Kleine in samenwerking met Appelsap, Patta en Faberyayo besloten om op de dag van het festival zijn EP Tuig Van De Richel te releasen.

Appelsap Fresh Music Festival, Oosterpark, 22 juli 2012, 12:00-23:00

Skankend de zomer in met ROLF

Het schijnt zomer te zijn in Nederland, al merk je er nog niet veel van. Gelukkig is daar de Amsterdamse band ROLF die met zijn catchy ska zorgt voor de broodnodige zonnige sfeer. Deze vrijdag staat het achtkoppige gezelschap op het podium van Pacific Parc op het Westergasterrein. Daar presenteren ze samen met frontman Akwasi van Zwart Licht hun nieuwe clip Voor Zolang Als Het Duurt.
Cliprelease ROLF & Akwasi, Pacific Parc, Vrijdag 20 Juli, 22:30

Cafe Paradiso
De grote zaal van Paradiso zal zich een komend aantal avonden (vr 20, za 21, do 26, vr 27, za 28 en zo 29 juli) voordoen als een cafe, compleet met akoestische acts.
Aanstaande zaterdag staan Low Tide Island, Maya For Sale, Sam en Sara Bonne op het programma. Een van de acts, Low Tide Island, zit nog in de race voor de Grote Prijs van Nederland en de nieuwe single van Sara Bonne is vandaag uitgekomen.
Cafe Paradiso, Paradiso, zaterdag 21 juli, 20:00