3tip12! week 28

Sinas Clubnight in De Badcuyp, Homework EP release party en Na 't IJ live

Daan van der Schroeff, Fleur Reuser en Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: Laat je onderdompelen in global dancefloor music, kom luisteren naar de nieuwe Homework EP in de Chicago Social Club en Na 't IJ met Amarins & Le Gatte Negre

Sinas in de Badcuyp
Tegenwoordig is het hip om eclectisch te zijn. Concreet betekent dit diverse invloeden verwerken in je muziek. Dat hoeft niet altijd tot goed resultaat te leiden, maar het achtkoppige Sinas weet er bijzonder opwindende 'global dancefloor music' van te maken. Zo laat de band zich inspireren door invloeden van muzieksoorten als afrobeat, funk, dance en reggaeton. Deze smeltkroes van stijlen komt vooral live goed tot uiting. Vanavond kan je de worldgroove van Sinas ervaren in De Badcuyp. Als speciale gast nemen ze trompettist Fred van Straten mee.
Sinas Clubnight, De Badcuyp, Donderdag 12 Juli, 20:30

Homework EP release op Backstage
Tom Waist en Zip Stolk, beter bekend als Homework, releasen op 16 juli hun nieuwe EP Conversation Piece. Op 14 juli wordt dit gevierd met een release party in de Chicago Social Club. Hun stijl varieert van oude Chicago house tot hedendaagse deephouse. Het Amsterdamse dj/producer duo is lekker bezig met optredens in de Panoramabar en de Parijse Social Club. Daarnaast releast het op labels als Exploited, Made To Play van Jesse Rose en Snatch! van Riva Starr. Voor Conversation Piece zijn ze weer terug bij het Berlijnse label Exploited. Waarschijnlijk zullen zij samen in 2013 hun eerste album gaan uitbrengen bij dit label. Naast Homework is ook Doctor Dru bij Backstage in Social Club deze avond. Deze Duitse DJ en producer kennen we van de zomerhit Worst Love. Verder in de line-up Cardboard Motel, Chris Julien, Hollywood & Vine en Safarimen.

Backstage Homework EP Release, 14 juli, 23:55 – 05:00, Chicago Social Club

Na 't IJ met Amarins & Le Gatte Negre
Van 5 t/m 15 Juli vindt het Over 't IJ Festival plaats. In Noorderlicht wordt deze avonden het nagerecht Na 't IJ Live geserveerd. Vanavond staan Amarins & Le Gatte Negre op de desertkaart. De muziek die ze maken klinkt als theatraal getinte folky muziek. Dit is niet verwondelijk, aangezien zangeres Amarins van origine singer-songwriter en theatermaker is. De act wordt compleet doordat ze aangevuld wordt door Le Gatte Negre.

Donderdag 12 juli, Amarins & Le Gatte Negre, Na 't IJ live, Noorderlicht, 22:00