3tip12! week 27

Amsterdam Roots Festival in Oosterpark, Vanderbuyst scheurt langs in OT301 en Delicatessen vanaf heden onderin Pakhuis Wilhelmina

Armande Harmsen, Daan van der Schroeff, Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: Amsterdam Roots Festival in Oosterpark, Vanderbuyst scheurt langs in OT301 en Delicatessen vanaf heden onderin Pakhuis Wilhelmina.

De Alliantie Roots Open Air
In de aanloop naar het Amsterdam Roots Festival zijn de hele week al optredens in ’t Bimhuis, Muziekgebouw aan ’t IJ en de Melkweg. Daarnaast hield Alliantie Roots on the Road voorrondes in Oost en West, de winnaars strijden komend weekend tegen elkaar voor de eerste plek. De échte knaller van dit evenement is dan ook aanstaande zondag 8 juli in het Oosterpark. Op verschillende podia komen voornamelijk niet-westerse acts uit heel de wereld bij elkaar.

Op het menu staan onder andere extravagante punkpoppers Asakusa Jinta, Afrikaanse hiphop van Baloji, politiek getinte liedjes van Angolese singer/songwriter Bonga en de gitaar versus de nyenyara bij Juju. Zelfgemaakte percussie instrumenten zijn onmisbaar bij Roots en dit jaar belooft Dayel Waro van La Reunión een ontroerende show te geven. Daar haaks op staat het Colombiaanse Systema Solar met hun heupswingende cumbia beats. Wat het programma dit jaar nog iets interessanter maakt, zijn de dubstep- en samba-acts op de Bass Stage. Naast de optredens op Amsterdam Roots Festival zijn er dansworkshops, live radio uitzendingen, foto exposities en multiculturele versnaperingen te halen bij de omringende stalletjes in het park. Niet te missen dus!

Roots Open Air, zondag 8 juli 2012, Oosterpark, 12:00-21:30, toegang gratis

Red Light Radio kleurt OT301 rood
Normaal gesproken zijn de DJ's van Red Light Radio te vinden in hun studio op het Oudekerksplein, omringd door de vrouwen van lichte zeden. Af en toe verlaten ze hun afwerkplek voor gastoptredens ergens in de stad of voor hun eigen feestjes. Aanstaande zaterdag is het weer zover: De Red Light Radio Party in OT301. Deze keer zullen onder andere residents Mostapha Spliff en Mark From Middlesex hun niet-alledaagse parels van het Afrikaanse continent en donkere kanten van de 80's draaien.

Overigens staan ze die avond zij aan zij met het Brabantse hardrockvehikel Vanderbuyst. Dit trio kan Thin Lizzy, Van Halen en ZZ Top als invloeden noemen en tourde met metalgrootheid Saxon. Daarnaast bliezen ze in 2010 vijftig Nederlandse podia omver tijdens hun Dutch Hard Rock Assault. De band respecteert dan ook alle metalgeboden: Uw riffs zullen botverspliunterend zijn, U draagt spijkergoed en leder, Gij zult soleren tot u er bij neer valt. De Iron Maiden shirts kunnen dus uit de kast! Benieuwd hoe deze combinatie van wereldmuziek, new wave en authentieke hardrock gaat uitpakken?

Red Light Radio Party, OT301, Zaterdag 7 juli, 22:00 uur

Delicatessen in Pakhuis Wilhelmina
Aanstaande vrijdag opent Delicatessen haar deuren in de kelder van Pakhuis Wilhelmina. Op dit openingsfeestje zullen o.a. No Ninja Am I, Split Milk en Godin Et Les Melancolques optreden. Delicatessen startte in september 2009 in Zeeburg als winkel / expositieruimte / filmtheater en sessiepodium. Ook kon je hier terecht voor oude cd's, boeken en vintage kleding. De eigenaar van Delicatessen, Bas Jacobs, hield al eerder concertavonden in Pakhuis Wilhelmina. Maar vanaf nu is ook de winkel dus te vinden in de kelder van Pakhuis Wilhelmina.

Openingsfeestje Delicatessen, KELDER Pakhuis Wilhelmina, vrijdag 6 juli, 20:00