3tip12! week 25

Block Party bij Studio West, een avantgardistische Midzomernacht en even wegdromen in een ideale wereld op Ruigoord tijdens de AllIsOne Experience.

Jarmil Soe-Agnie, Daan van der Schroeff, Fleur Reuser ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: Block Party bij Studio West, een avantgardistische Midzomernacht en even wegdromen in een ideale wereld op Ruigoord tijdens de AllIsOne Experience.

Block Party in Studio West
Zaterdag is het tijd voor een buurtfeestje, een Block Party zogezegd. Georganiseerd door Studio West, waar De Alliantie Roots on the Road voorronde zal plaatsvinden. Een competitie waar muzikanten kans maken op de Alliantie Award bestaande uit een geldbedrag ter stimulering van hun muzikale carrière en een plek op het programma van het Roots Open Air Festival in het Oosterpark.

Het feestje zal worden gehost door MC Leeroy, bekend van de Amsterdamse hiphopformatie Zwart Licht. Op het podium staan onder andere DJ Steviewonder, populaire Hydroboyz en D.Lipps (o.a. van Nebulon) D.Lipps kan je onder andere met nieuw werk terughoren bij het nummer Op Me Grind van het album Leeroy Draait Door (Zwart Licht). Ook het vrouwelijk hiphop collectief Dam Dutchess vertegenwoordigd vrouwelijk spittend Amsterdam. Hieronder de laatste clip die vanmiddag online kwam Grenade Girl van dutchess Tieka Masfar. Toegang is gratis en de line up onbetaalbaar.

Block Party, Studio West, Zaterdag 23 juni, 13.00-18.00

De Kortste Nacht
Midzomernacht vieren op een bijzondere manier? Tijdens De Kortste Nacht in SMART Project Space kan je genieten van avantgardistische rituelen, dans, poëzie, een grand opera in 30 seconden en natuurlijk veel muziek.

Zo treden onder andere op: 50's gitaarduo Sleep Gunner, improvisatiekwintet Pumporgan en experimenteel elektronisch rock duo Knalpot. Laatstgenoemde act werd in 2009 al door ons omschreven als een ruwe diamant en drie jaar later vallen er nog steeds geen gepolijste kantjes aan dit tweetal ontdekken. Het door een enorme bak effecten verwrongen gitaargeluid met de cleane drums maakt van Knalpot een waardige headliner van dit bijzondere festivalletje.

De Kortste Nacht, SMART Project Space, Donderdag 21 juni, 22:04

AllIsOne Ruigoord Experience
Ruigoord is de hele zomer weer open voor alle vrijbuiters en ruimdenkenden. Niets hoeft, alles mag en de Ruigoord Experience van aanstaande zaterdag is daar een exemplarisch voorbeeld van; lekker buitenspelen, dansen, luisteren, kijken, filosoferen, schilderen, dichten, borduren en fotograferen onder het genot van een vers sapje of lekker hapje! Muzikale voeding komt uit de keukens van o.a. Steve Rachmad, Isis, Wouter de Moor, Kareem Raihani, Carlos Valdes, Daniel Zuur (live), M-Cecile, Egbert Jan Weeber and many more ...

Uiteraard is iedereen welkom om voor een I Ching geluksleerlezing bij het flitsorakel, een ‘magische’ wandeling over het oeroude eiland Ruigoord of om mee te denken over vrijheid, kraken, de wietpas en Occupy what’s next? Kinderen van harte welkom en hondjes aan de lijn!

Zaterdag 23 juni, vanaf 12:00 uur op Ruigoord Experience