3tip12! week 24

SFFEERVOL feestje in Bitterzoet, Finale Mooie Noten en Kwarfinale GPvNL Bands

Armande Harmsen, Simone van Beek en Daan van der Schroeff ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: SFFEERVOL by SFFRMKRS en finales bij Mooie Noten en de Grote Prijs.

SFFEERVOL feestje in de Winston
Het collectief van creatievelingen Sffrmkrs,  dat zich specialiseert in het creëren en organiseren van events en feestjes, doet aanstaande zaterdag de Bitterzoet aan.

DJ’s Cream x Snelle Jelle x Tjek draaien verschillende plaatjes uit de hiphop/dub/ uk/funk genres. Ze noemen het zelf muziek uit meerdere en andere ‘hokjes’. Het sfeervolle aan deze avond is dat er geen hokjes zijn en ons beloofd wordt dat we alles en niets kunnen verwachten. Wel heeft 'urban' muziek de voorkeur. Snelle Jelle, oftewel S dot Jelle was al eerder support act voor Jiggy Djé en U-Niq en werkte al samen met artiesten als Hef en VSOP. De drie heren die dienst draaien zaterdag zijn aangesloten bij het SFFRMKRS collectief en beloven een goed feest te zullen neerzetten.

SFFEERVOL by SFFRMKRS, zaterdag 16 juni, Bitterzoet, 23:00-04:00

Finale Mooie Noten 2012
Komende zondag is het zover! De finale van Mooie Noten finale zal die middag plaatsvinden in het openluchttheater in het Vondelpark.

De jury zal ons dan eindelijk vertellen wie de winnaar is van Mooie Noten 2012: Low Tide Island, Lucas Hamming, Ma*rten of Sophie Veline? 
Niet alleen deze geselecteerde finalisten zullen optreden, ook Case Mayfield en Mister & Mississippi zijn van de partij.

Finale Mooie Noten, 17 juni, 15:00, Openluchttheater Vondelpark

Kwartfinale Grote Prijs voor bands
Vergeet de Voice of Holland of andere talentenjachten. De enige wedstrijd voor artiesten die er echt toe doet, is de Grote Prijs van Nederland. Voordat eind dit jaar de winnaars bekend worden gemaakt, zal er eerst een selectie moeten worden gemaakt uit het aanbod van deelnemende bandjes, singer-songwriters en rappers. Deze vrijdag is het tijd voor één van de zeven kwartfinales in de categorie bands. Op het podium van Pakhuis Wilhelmina zullen Indian Askin, Karma's Lab, Über-Ich, Dress Up Dolls  en Benjamin City strijden voor de titel. Naast de stem van het publiek zal de jury met onder andere Perquisitie bepalen wie er door gaat naar één van de drie halve finales in september.
Het trio Über-Ich met multi-talent Chris Kok zal waarschijnlijk hoge ogen gooien. Alledrie studeren ze popmuziek aan het Amsterdamse conservatorium en experimenteren ze naar hartelust met diverse invloeden . Een andere deelnemer uit onze hoofdstad is grungebandje Indian Askin. Het overzicht met alle kwartfinalisten vind je hier.

Kwartfinale Grote Prijs van NL: bands, Pakhuis Wilhelmina, Vrijdag 15 juni,