3tip12! week 23

Mierzoete drankjes, metal in de Winston en varen met Schmeck Pony

Armande Harmsen, Daan van der Schroeff, Fleur Reuser ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam. Deze week: Aïscha's Sugar Jam, Winston Metal Night en Schmeck Pony op de Pureliner.

Aïscha's Sugar Jam
Wat ooit startte als Aïscha's Supper Jam, is inmiddels omgedoopt in haar Sugar Jam. Deze self-managing dame is al vanaf haar derde bezig met het maken van theater en muziek. Twee jaar geleden deed ze mee aan de Grote Prijs van Nederland, categorie Singer-songwriter. Nu doopt Aïscha Traida de Sugar Factory om tot haar eigen 'Jam'.

De soulzangers nodigt voor deze avond Jermaine Fleur, Cimo Frankel, Kera Frankel en Feliciana uit. Het geheel wordt begeleid met beats van DJ Kizzy Bungalung. Kort gezegd: een avond vol zoete muzikale drankjes en hapjes.

Aïscha's Sugar Jam, Sugar Factory, donderdag 7 juni 2012 19:00-24:00

Winston Metal Night
De liefhebbers van het hardere werk komen deze vrijdag goed aan hun trekken in de Winston Kingdom. De metalheads van het Hengelose Devious (afdwalend van het rechte pad) zullen hier laten horen dat de ontwikkeling van death metal niet gestopt is sinds de jaren negentig. Recentelijk is het mini-album/EP Wolfhagen verschenen. Op deze plaat debuteren de nieuwe zanger Dennis Lusseveld en Alwin Zuur, bekend van Aspyx, op bas. De heren zijn al actief sinds 2000 en hebben niet met de minste namen getourd, zoals Cannibal Corpse, Suffocation  en mathmetalact The Dillinger Escape Plan. Nu worden ze in de Winston vergezeld door Caedere en Anatomy of I.

Winston Metal Night met o.a. Devious, Winston Kingdom, vrijdag 8 juni, 20:30

Schmeck Pony op de Pureliner
Feesten en varen, een heerlijke combinatie. Op zondag 10 juni worden de trossen van de Pureliner weer losgegooid. Van twaalf uur 's middags tot elf uur in de avond organiseert organisatie Schmeck Pony op deze boot net als vorig jaar het feest Puerto Pony. In tegenstelling tot afgelopen jaar blijft de Pureliner deze keer niet aan de kade liggen, maar zal deze daadwerkelijk uitvaren. Waar precies afgemeerd zal worden is nog niet bekend, maar het vaarschema wordt zo snel mogelijk online geplaatst. Er zijn in ieder geval genoeg momenten om op en af te stappen. Aan de DJ’s die zijn uitgenodigd zal het niet liggen. Bovenaan de line-up staat de Berlijnse DJ/producer Dinky. Haar naam klinkt lief, maar haar sets hebben juist veel power. Haar stijl varieert van house tot diepe minimalistische techno, maar kan juist ook weer heel funky zijn. Labels als Cocoon, Ostgut Ton en Cross Town Rebels, waarmee ze heeft samengewerkt, passen hier goed bij. Andere DJ’s die je op de boot voorbij zal zien komen zijn de Amsterdamse Lauhaus, de jongens van Kerk!, het opkomende DJ-duo SHMLSS, Trish Former Friends van Schmeck Pony zelf en David Hülsmann.

Puerto Pony, Pureliner, zondag 10 juni, 12:00 - 23:00