3tip12! week 22

Drinken uit een rode beker, SEEKA en underground techno van COBRA en Mood

Armande Harmsen, Daan van der Schroeff en Fleur Reuser ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, met deze week drinken uit een rode beker, SEEKA en underground techno van COBRA en Mood

Drinken uit een Rood Bekertje bij Suckafree in Paradiso
Puna, Patta, Önder en Bassline organiseren hiphopavond Suckafree in Paradiso dit weekend. Het online platform, het kledingmerk, de rapper en de clubavondorganisatie slaan voor het eerst de handen ineen met dit event.
 
Wie zijn er? Bijvoorbeeld een Fresku, Hef, Adje & Reverse, Rico en Sticks & Kubus. Önder, oftewel Murda Turk, is een van de initiatiefnemers van Suckafree. Naast deze oude bekenden is ook de nieuwe generatie vertegenwoordigd, in de vorm van Hydroboyz en Keizer. De Amsterdamse Keizer zal samen met Sarah Jane & The Xperience optreden, die al eerder als live band fungeerden voor Zwart Licht en Kalibwoy. De avond wordt na deze optredens voortgezet met Bassline, waar onder andere dj’s Vic Crezée, FS Green en Abstract zullen draaien. Araabmuzik is een Amerikaanse producer die tijdens Bassline een speciale showcase houdt.

Speciaal voor deze eerste unieke samenwerking is er vanaf 2 juni een mixtape online verkrijgbaar. De eerste preview van de track Red Cup is van Önder, Feis en Big2. Op de productie van SA Beats is de boodschap van de drie zwaargewichten heel simpel: wat je ook drinkt op hun feestje, drink het uit een rood bekertje! Daarnaast zijn er op 30 mei nog twee tracks van de mixtape op 22tracks gezet. Dit zijn niemand minder dan Dion Masé en Willem (The Opposites) feat. Jowy Rosé en Sjaak. Verwacht dus grote namen die op het podium voorbij kunnen komen zaterdag en vergeet niet uit een rood bekertje te drinken.

Puna.nl x Patta x Bassline x Murda Turk/Önder presenteren Suckafree, zaterdag 2 juni, Paradiso, 20:30

SEEKA
Op het Bevrijdingsfestival op het Nesplein dit jaar lieten ze al zien wat ze in hun mars hebben. Ze stonden in het voorpramma van N*E*R*D en Living Colour en dan heb je ook meteen hun grootste invloeden te pakken. Daarnaast vergezelden ze Pete Philly tijdens zijn tournee afgelopen najaar. We hebben het over het Amsterdamse SEEKA: een trio met rockbezetting, met de nodige kruisbestuiving uit de hiphop en electrohoek. Deze crossover hoor je terug op hun gelijknamige debuutalbum. Zelf noemen ze het ‘hip-rock’, hun mix van pop, indie, rock en hiphop. Live komt het in ieder geval goed uit de verf. Deze donderdag kan je ze samen met het carnavalleske Cirque Valentin zien in de Music Matrix.

SEEKA, Music Matrix/MuzyQ, donderdag 31 mei, 20:30 

COBRA en Mood brengen een ander geluid
In samenwerking met organisatie Mood organiseert COBRA (Collaboration of Bright and Rare Acts) zaterdag haar tweede underground techno event in de Undercurrent in Amsterdam-Noord. Doel van de avond is om met de juiste dj’s een ander (dub)techno geluid te laten horen dan we gewend zijn in Amsterdam. Zo is bijvoorbeeld de Berlijnse dj/producer Cosmin TRG uitgenodigd. Zijn sound is niet gemakkelijk te labelen, het hangt tussen dubstep, techno en house. Vorig jaar was hij te zien in de Fabric in Londen, op Monegros in Spanje en op het Melt! festival bij Berlijn. In augustus verscheen zijn debuutalbum Simulat bij het label 50 Weapons, waar hij volgende maand zijn eerste 12” sinds het album zal releasen. Verder zien we de Rotterdamse Serge. Al jaren beïnvloedt deze dj met zijn label Clone Records het underground geluid in Nederland. Hij laat zich niet leiden door trends, hij maakt ze. Zijn geluid gaat van house tot electro, maar vanavond zal hij vooral techno laten horen. De Amsterdamse undergroundscene wordt vertegenwoordigd door Jaime Frias en Alex Supertramp van het Mood/Boom Collectief, en de snel opkomende Jean Pierre Enfant van het succesvolle LET (Les Enfants Terribles) en de gelijknamige feesten.

COBRA & MOOD, Undercurrent, 2 juni, 23:00 – 07:00.