3tip12! week 21

Jong talent in het Noorderpark en de Grote Prijs van Nederland

Armande Harmsen, Simone van Beek, Fleur Reuser ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, met deze week het Secret Garden Festival en de Grote Prijs van Nederland.

Nieuw talent op Secret Garden Festival

Eindelijk mooi weer en ook nog een lang weekend: de perfecte gelegenheid om te gaan festivallen. De locatie was lange tijd geheim, maar is inmiddels bekend: het idyllische Noorderpark in Amsterdam-Noord. Daar vindt aanstaande zondag de allereerste editie van het Secret Garden Festival plaats. Waar de meeste festivals dit jaar belachelijke prijzen hanteren, heeft de organisatie Faul Productions de prijs van dit geheime tuinfeest gelukkig zeer schappelijk weten te houden. Geen schreeuwende headliners in de line-up, maar juist veel nieuwe talenten die zich maar al te graag willen bewijzen. Tussen de 34 dj’s zien we onder meer Rauwkost, Dispar Vulgo en Het Meisje. De mainstage wordt gehost door Faul Productions, verder is er nog een Compound stage, een Loco Circus Podium en een Talent stage. Verwacht muziek variërend van deephouse tot progressive tot electro. Nog niet uitgefeest om elf uur ’s avonds? In de Undercurrent (ook in Noord) gaat het nog door tot in de vroege uurtjes met onder andere Boris Brejcha en Bas Amro.

Secret Garden Festival , Noorderpark , zondag 27 mei, 11:00 – 23:00

Grote Prijs van Nederland Si/So

Deze week begint ook de strijd in de categorie singer-songwriters bij de Grote Prijs van Nederland. Iedereen doet mee met als doel de Yori Swart van dit jaar te worden. De jury zal voor siso bestaan uit: Jasper van Vugt (OOR), Marjolein de Vliegher (Burgerweeshuis) en Menno Timmerman (Bladehammer Music)

Deze donderdag de 24ste zullen de eerste kwartfinalisten aftrappen in Pakhuis Wilhelmina: Bernard Gepken, Orville, Merel Simons, Low Tide Island en John Hill + Band.
Hier vind je een overzicht van alle kwartfinalisten van 2012.

1e kwartfinale Singersongwriters GPVNL, Donderdag 24 mei, 20:00, Pakhuis Wilhelmina.

Grote Prijs hiphop 2012: de eerste kwartfinale

Ook in de categorie hiphop is de Grote Prijs klaar voor de kwartfinales. Aanstaande donderdag is de eerste van zeven kwartfinales in Bitterzoet. De Grote Prijs bracht de afgelopen jaren al veel talent uit Amsterdam, zoals M.O & Brakko, Dret & Krulle, Kalibwoy en mc Zanillya. Dit jaar doen onder andere Flow&CO, Free Quincy, Cal, Geckusman en Ares mee.

Flow & CO
verzorgde voorprogramma’s van The Opposites, Jack Parow, Kraantje Pappie, Jiggy Djé en het grootste deel van de Fakkelteitgroep. Het recept? Poëtische teksten, harde beats en met volle overtuiging erin. Free Quincy, onderdeel van Raven Bros brengt een combinatie van laidback beats, eigenwijze flows en roots uit Zuid-Oost. Cal is een twintigjarige rapper, met een warme luide stem en druk bezig met twee nieuwe EP’s. Ook in de kwartfinales staat Geckusman, kind aan huis bij de hiphop lifestyle winkel 5-Elementz. De vijfde kwartfinalist Ares, die met de Bredase rapper Fotosynthese een EP opnam, verzamelde al een heuze crew en bracht voorprogramma’s voor FTG en Tastic.

Kwartfinale Grote Prijs van Nederland Hiphop, Bitterzoet, donderdag 24 mei, 20:00