3tip12! week 20

Niemand blijft binnen op Hemelvaartsdag

Fleur Reuser, Armande Harmsen en Daan van der Schroeff ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, met deze week een speciale Hemelvaartseditie.

Dansen voor India
Organisaties Offline, Amnesty International Studentgroup Amsterdam (AISA) en Wereldsupporters organiseren op Hemelvaartsdag een feest voor het goede doel. De volledige winst hiervan gaat naar de allerarmsten in India die gezien worden als 'te vies om aan te raken'. Vandaar de naam van het event: De Onaanraakbaren. DJ's, ontwerpers, creatieve geesten, de organisatie van Westerunie en andere enthousiastelingen hebben zich vrijwillig ingezet voor dit event. Het geluid komt uit Funktion One geluidssystemen, er zijn masseurs aanwezig en al in de rij kom je in Oosterse sferen door de Indiase klanken van de straatmuzikanten. De line-up bestaat uit Kabale und Liebe, Shinedoe, Warren Fellow, Juan Sanchez, Prunk, Pete Bandit & Jason Shae en Bram Fidder. Organisatie Offline heeft ook nog een afterparty in petto voor wie om vier uur ’s nachts nog niet naar bed wil. De locatie is geheim en wordt in de Westerunie bekendgemaakt. Vanaf de Westerunie zal tegen een kleine vergoeding vervoer geregeld worden naar de after. Kaartjes hiervoor kun je kopen in de Westerunie en aan de deur.

Onaanraakbaren, Westerunie, donderdag 17 mei, 22:00 - 04:00

Amsterdam Reggae Festival
Het is tijd voor rood, goud en groen, 2012 style. Aanstaande donderdag wordt het verplaatste Amsterdam Reggae Festival gehouden in de Heineken Music Hall. Ondanks dat het festival niet meer in de open lucht is, zoals vorig jaar op de NDSM werf, maken de internationale namen, oftewel Jamaicaanse grote namen, in de line-up dit meer dan goed. Wie? Bounty Killer, Beenie Man, Busy Signal, Queen Ifrica, I-Octane, Anthony B, Richie Spice, Wayne Wonder en J-Boog. Nationale artiesten Young Cashino en Fullanny geven hun eerste optreden tijdens dit festival en Jamrockers DJ Jah en DJ MBA staan achter de draaitafels. De host is een bekende van 3voor12amsterdam, namelijk onze eigen lokale dancehall/reggae artiest, Kalibwoy. De zesde editie van het Amsterdam Reggae Festival brengt irie vibes waar Jah de hoofdrol heeft op deze celestijnse hemelvaartsavond. Een aanrader dus!

Amsterdam Reggae Festival, donderdag 17 mei 2012, Heineken Music Hall, 14:00-01:00

Vogelvrij tijdens Hemeltjelief!
De NDSM werf staat op Hemelvaartsdag in het teken van het nieuwe festival Hemeltjelief! Deze donderdag kun je daar luisteren naar Amsterdams talent, waaronder het zomerse TenTemPiés, de afrobeatband Koffie, het ingetogen Über-Ich en de punkers van Hausmagger. Een speciale rol is hierbij weggelegd voor de sensatie uit Amsterdam-Noord: The Don’t Touch My Croque-Monsieurs. TDTMCM presenteert ’s avonds zijn tweede album, maar bezoekers van dit festival krijgen de officieuze première van de nautische conceptplaat. Daarnaast staan de nodige DJ’s op het programma, zoals Kroons, El Bongo en DJ Socrates. Hemeltjelief! richt zich niet alleen op hippe vogels: kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen en kunnen vervolgens los op de 75 meter lange glijbaan. Het festivalthema is Vogelvrij. Het klimaat voor cultureel ondernemerschap op de NDSM werf is dan wel verhard, maar deze Hemelvaart wordt hier de vrijheid gevierd.

Hemeltjelief!, NDSM Werf, Donderdag 17 mei, 13:00-23:00 uur