3tip12! week 19

M-JO met band en ieder weekend een festival

Fleur Reuser, Simone van Beek en Daan van der Schroeff ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, met deze week De Zon, M-JO en Sound Of The Underground.

Intiem begin van het festivalseizoen
Blote voeten in het gras, zon in je gezicht en uren achter elkaar dansen op heerlijke muziek in de buitenlucht. Ja hoor, het festivalseizoen is weer geopend! Een van de eerste in Amsterdam dit jaar is festival De Zon in Sportpark Spieringhorn op 20 mei. Organisaties BandjeBandje, Next Monday’s Hangover en Pleinvrees slaan de handen ineen om iets moois neer te zetten, zoals we dat van hen gewend zijn. De line-up van zes acts verklapt dat het om een klein en intiem feest gaat. De muziek loopt uiteen van de deephouse sound van Some Chemistry tot de zomerse hits van discokoning Todd Terje uit Noorwegen. De rest van de line-up bestaat uit Miss Melera back to back met Olivier Weiter, Dekmantel Soundsystem (Casper Tielrooij, Thomas Martojo en Jan van Kampen), Oliver Koletzki en De Man Zonder Schaduw. Met een zonnetje erbij is De Zon het ideale event om het festivalseizoen mee in te luiden.

De Zon, Sportpark Spieringhorn, zondag 20 mei, 12:00 – 23:00

M-JO met band in 16CC
Deze donderdag speelt M-JO in 16CC cafe. Zijn nieuwste album Praline kwam eind januari van dit jaar uit en was te beluisteren via de luisterpaal. M-JO wil zichzelf niet zien als een singersongwriter, dus speelt hij met band: M-JO & the Jesus Herb. Andere leden van de band zijn Ro Halfhide (o.a. drummer en producer van Lucky Fonz III, waar M-JO bassist was) en Marcus Bruystens.

Het gaat goed met M-JO & the Jesus Herb. Het vorige album 'A Brand New Universe' lanceerden ze begin mei in Londen. Ook kwam eind april de derde video van het album A Brand New Universe uit: My Only Truth.

M-JO & the Jesus Herbs, Cafe 16CC, donderdag 10 Mei, 20:30

Sound of the Underground
Komend weekend bundelt een aantal podia rond het Vondelpark de krachten voor de eerste editie van het Sound of the Underground (SOTU) festival. Geprogrammeerd door mensen uit diverse hoeken van de Amsterdamse underground, richt SOTU zich op niet-alledaagse stromingen als indie, psychedelica, avant-garde en noise. De Stichting SOTU werkt samen met organisaties als Bomb Diggy, Plattegrond, Club Lederhosen en Schijnheilig, die ieder hun eigen niche vertegenwoordigen. Mede daardoor is het programma avontuurlijk en eigenzinnig en wordt de obscuriteit niet geschuwd. De nadruk ligt op lokale acts, maar ook artiesten die binnen hun eigen genre een bijzondere rol vervullen zijn vertegenwoordigd. In OT301, OCCII en de Vondelbunker kun je luisteren naar onder andere free-jazz improvisatie ensemble Dagora, acid-Nintendo live act Aux Pulse, de italo-disco van Martin Duvall, jazz-grindcore duo The Dead Neanderthals en  Rivers Area Juke Squad. Het volledige programma is beschikbaar op de festivalsite.

Sound of the Underground, Diverse locaties rond het Vondelpark, 11-13 mei