3tip12! week 18

Voorproeven voor Indiestad, The iNiMiNi Tour van El Rod en Simple People in de Vondelbunker

Armande Harmsen, Daan van der Schroeff, Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, met deze week Indie Indie, The iNiMiNi Tour van El.Rod en Simple People in de Vondelbunker

Indie Indie in Meneer Malasch
Een mooie opwarmer voor het Indiestad festival vanaf 14 mei. Indie Indie, een nieuw muziekplatform dat zich richt op de minder bekende bandjes. De kelder van Meneer Malasch biedt met zijn vochtige milieu de juiste sfeer voor de tweede editie van de Indie Indie avond. Behalve exposities, richt deze galerie op de Postjesweg zich op eigenlijk alles wat je onder de term kunst kan scharen. Deze keer spelen het Franse The Feeling of Love, Nouveau Vélo uit Helmond en de Amsterdammers van Apneu. Laatstgenoemde bestaat uit bandleden van Boutros Bubba en Katadreuffe, maar klinkt heel wat minder obscuur.

INDIE INDIE #2, Meneer Malasch, Vrijdag 4 mei 2012, 20:00 uur

The iNi MiNi tour in Bitterzoet
Roger ‘El Rod’ Saro is het best te omschrijven als een soulvolle experimentele singer/songwriter. Hij bracht vorig jaar zijn debuut EP uit, die grotendeels geproduceerd werd door producer Joveek Murphy, aan wie hij de elektronische popinvloeden te danken heeft. De funky saus is van Abstract's hand, met wie hij in 2008 de track Picky opnam en tevens de dj van rappers Dio en Sef. Saro's stijl lijkt op de zwoele dubstep pop van Jamie Woon, maar met de toegankelijkheid van Jamiroquai en het lef van N.E.R.D.

Komende vrijdag staat El Rod in de Bitterzoet wat de aftrap is van The iNi MiNi Tour. De weken erop staat El Rod iedere week in een ander podium, om zijn nieuwe frisse sound te laten horen. Zijn motto met deze tour: Er is niks mis met klein beginnen. Ter afsluiting van deze tour zal er op iTunes een speciale editie van Art Nouveau met nieuwe nummers verschijnen.

04 mei - Bitterzoet//Kick-off
11 mei - Club Dauphine
18 mei - Café CoX
24 mei - Bar22
30 mei - Melkweg

El Rod, Bitterzoet, vrijdag 4 mei 2012, 20:30

Simple People EP release
Aanstaande zaterdag presenteert Simple People hun nieuwe EP Issues in de Vondelbunker. Simple People (bestaande uit Katia Truijen (Katía), Joep Hegger (Low Tide Island), Denis Wouters (Katía) en Anneke van Woerden) hebben de EP afgelopen winter opgenomen in een cottage in Gilze. Issues is de tweede EP die ze samen uitbrengen. Voor een tipje van de sluier stellen ze tot zaterdagmiddag deze site beschikbaar. De hint voor op de website: Klik op dingen!

EP release Simple People. Zaterdag 5 Mei, Vondelbunker, 20:30 - 01:00.