3tip12! week 17

Tekst: Armande Harmsen, Daan van der Schroeff, Fleur Reuser ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, voor hen die nog geen plannen hebben voor komend weekend, maar zeker niet van plan zijn om thuis te blijven.

BBQ, Beats en Bootjes bij Hannekes Boom
Vind je het wel tijd worden voor beter weer, ga dan op Koninginnenacht naar de Hannekes Boom 'poolparty' die wordt gehouden aan hun eigen zwembad, het IJ. Het thema: BBQ, Beats en Bootjes, oftewel dé Q-night shindig XXL mede dankzij SFFRMKRS, 22tracks, VICE, Freshcotton en The Hundreds.

De entertainment op deze royale openluchtnacht bestaat uit de VAgE gASTEN: Henzel & Disco Nova, Full Crate en Mar, Snelle Jelle ft. MC FIT (Flinke Namen), Melodee ft. Cookin' Soul, Rafique Le Freaque, Cream ft. MC Tjek, Reecha en Jon Rust ft. MC Asbo onder de naam Standard Place. Naast deze kwaliteit beatbakkers worden de kwaliteit burgers gebakken door The Hundreds. Als voorproefje heeft 22tracks alvast een playlist gemaakt.

Queensnight #Poolparty BBQ, Beats en Bootjes, Hannekes Boom, zondag 29 april, 19:00-01:00. Entree gratis, consumptie verplicht.

Hysterion! in Kriterion
Koninginnennacht vieren in een bioscoop; het zal niet de eerste locatie zijn die in je gedachten opkomt. Toch organiseert Kriterion in samenwerking met kunstenaarscafé De Ruimte deze zondag Hysterion!: een feest met DJ’s, diaprojecties, raamschilderingen en bands. Den Tex trapt de avond af.  Hun muziek zou zo uit de jaren zestig kunnen komen, maar toch is dit vijftal pas sinds 2009 bezig. Vernoemd naar het huis aan de Den Texstraat waar ze ooit allen woonden, maken deze heren onvervalste rock met de nodige rhythm ’n blues- en soulinvloeden.

Aan de ander kant van het muzikale spectrum vind je Inter-galactic garage pop duo Anatopia. Ze hebben hun Japanse toernee er net opzitten en zijn weer terug in de hoofdstad om met hun hysterische, trashy electropop Koninginnedag in te luiden.

Hysterion!, Kriterion, 29 april, 21:00, VVK 10 euro

Koninginnedag feestje zoals het hoort
Werd jij ook al zenuwachtig over de vergunningen voor dance feestjes? Gelukkig blijkt het mee te vallen. Er zijn maandag meer dan genoeg plekken waar een ouderwets Koninginnedagfeestje gevierd kan worden. Één voorbeeld hiervan is het inmiddels vertrouwde P.King. In samenwerking met DJBroadcast en Karma Productions wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar bij dit restaurant op de kruising Vijzelstraat/Herengracht een groot feest gehouden op straat tijdens Koninginnedag én -nacht. Een Koninginnedag feestje zoals het hoort, met gratis entree, een sterke line-up en ongetwijfeld een lekker sfeertje. De muziek varieert van deephouse tot instrumentale hiphop, en wordt verzorgd door onder andere Cinnaman, Tom Trago, Aron Friedman, Philip Young, Shinedoe en Dimitri. Het kan nog in de binnenstad!

P.King, Restaurant P.King, zondag 29 april – zondag 30 april, entree gratis