3tip12! week 14

Eerste rondes Mooie Noten 2012, EP release Ziggi Recado en Cirque Valentin in Studio/K

Armande Harmsen, Simone van Beek en Daan van der Schroeff ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, voor hen die nog geen plannen hebben voor komend weekend, maar zeker niet van plan zijn om thuis te blijven.

Ziggi Recado Liberation EP release
De Amsterdamse reggaeartiest presenteert donderdag aanstaande zijn nieuwe EP Liberation in de Bourbon Street. De opvolger van zijn vorige self-titled album , is te beluisteren via zijn website. Recado zelf beschrijft de EP als een ‘doorgaand proces in zijn evolutie’ en brengt de EP in eigen beheer uit, na een breuk met het Rock 'n Vibes label. De zes tracks staan voor behoudende roots reggae waarbij Recado terugkeert naar zijn gevoelsmatige basis.

Voor zijn EP zette hij internationaal talent in, namelijk producers Silly Walks Discotheque & Jr Blender uit Hamburg, voor zijn eerste single Rising. Hij heeft al een aantal optredens gedaan in o.a. New York en Spanje en heeft Albanië en Denemarken nog op zijn lijstje staan later voor later in april.
Ziggi Recado Liberation EP releaseparty, Bourbon Street, 5 april

Mooie Noten 2012
De Mooie Noten competitie is weer van start gegaan. De deelnemers zijn bekend en vanavond zal deel 1 van de eerste ronde plaatsvinden in de Volta. Volgende week dinsdag en woensdag zijn de andere twee voorrondes in respectievelijk Pakhuis Wilhelmina De Badkuyp. De winnaar van elke voorronde is gegarandeerd van een plaatsje in de halve finale, daarnaast worden er ook nog vijf wildcards te vergeven.

Woensdag 4 april, Volta, 21:00uur:
Trieu, Romero, Nadir Aboutaleb, Ma*rten, Groove Garden, Dear John en Bending Point

Dinsdag 10 April, Pakhuis Wilhelmina, 21:00 uur:
Aden Simpson, Anne Roos Rosa de Carvalho, Biscuits, EVA, Lucas Hamming, Lynn Olsen en Sorry Bunch

Woensdag 11 April, Badkuyp, 21:00 uur:

Reveller, OSSI, Low Tide Island, Katell, HurraKane & Samora, Erik Ankoné en Sophie Veline

Cirque Valentin
Wat hebben New Cool Collective, Wouter Hamel en Giovanca met elkaar gemeen? Ze zijn alleen onder de hoede bij het Dox Records label. Dox Records organiseert regelmatig labelavonden om te laten zien wat ze allemaal voor moois in huis hebben. Deze Goede Vrijdag is het weer zo ver; dan laten de nieuwste aanwinsten Cirque Valentin, Bizonkid, Koffie en Eindbaas zich op hun paasbest zien in Studio/K.

De kermisklanten van Cirque Valentin stonden in februari ook in Studio/K, tijdens het Karnaval van de Liefde. Frontman Valentijn Bannier richtte de band op om zichzelf te ontdekken en de jeugdliefdes muzikaal te verwerken. Verwacht op het podium een stel ontspoorde muzikanten die klinken als het minder extreme zusje van Chrome Hoof, het betere werk van No Doubt en de oude Red Hot Chili Peppers. Ze worden nu al getipt als een festivalhit van 2012.
DOX Family Presents, Studio/K, Vrijdag 6 April, 21:00