3tip12! week 13

Armande Harmsen, Fleur Reuser ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, voor hen die nog geen plannen hebben voor komend weekend, maar zeker niet van plan zijn om thuis te blijven.

Chateau Techno Weekender
Chateau Techno
maakt zich klaar voor een weekend lang feest. Na de eerdere succesvolle edities in Undercurrent, kiest de vrij jonge organisatie deze keer voor het Transformatorhuis op het Westergasterrein. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat de line-up voornamelijk uit techno dj’s. Op vrijdag staat onder andere de Duitser Eric Sneo achter de draaitafels, die dan nèt zijn nieuwe album heeft gereleased. Ook Secret Cinema en Chateau Techno resident Ici Sans Merci staan opgelijnd die vrijdag.

De zaterdag gaat het er allemaal een tikkie harder aan toe. Resident Esther Duijn opent deze tweede nacht, gevolgd door de live set van de Portugese Industrialyzer, en dj/producer Invite rondt het hele weekend om zeven uur ‘s ochtends weer af.

Wil je er absoluut bij zijn, maar heb je nog geen kaarten kunnen bemachtigen? Doe dan mee aan de prijsvraag en beantwoord de volgende vraag:
Hoe heet het album van Eric Sneo dat op 29 maart a.s. wordt gereleased?

Kan je er niet bijzijn, maar wil je het niet missen? Tune dan het hele weekend in op de live-stream van online radiostation Korrekt Unikorn vanuit het Transformatorhuis. Op deze en andere manieren biedt dit in Amsterdam gevestigde platform een podium voor elektronische muziek organisaties uit de Amsterdamse dance scene.

Chateau Techno Weekender, Transformatorhuis, vrijdag 30 maart – zaterdag 31 maart, 22:00 – 07:00

Kleinindustrie en The Vagary in voormalig dierenasiel
Rockliefhebbers kunnen vanaf donderdag 29 maart tot en met zaterdag 31 maart hun hart ophalen bij Sonic Connections in de Brakke Grond, die afgeladen is geprogrammeerd met Vlaams en Hollands talent. Maar misschien wel net zo interessant zijn de Amsterdamse bands Kleinindustrie en The Vagary die dit weekend op een bijzondere locatie spelen; De Valreep. De ietwat lijzige stem van zanger Sjef, het gebrek aan een bassist en het experimentele noisie-, indiegeluid maken van Kleinindustrie en niet alledaagse band. The Vagary biedt met de compacte popliedjes een mooie tegenhanger.

Beide bands treden op in De Valreep, het voormalige dierenasiel aan de Polderweg in Oost. Het pand is gekraakt sinds juli 2011 en de nieuwe bewoners hebben het nu een bestemmming gegeven als sociaal-cultureel centrum met moestuin en kinderboerderij. Er vinden workshops capoeira en yoga plaats, maar ook voor bandjes en singer-songwriters is er plek. Amsterdam heeft er dus weer een podium bij!
Kleinindustrie & The Vagary, De Valreep (Polderweg 120), Zaterdag 31 Maart, 21:00

Appelsap X Bitterzoet feat. Action Bronson
Het Appelsap Fresh Music festival presenteert in samenwerking met Bitterzoet een van hun pre-parties voor de definitieve open air versie, die gepland staat voor zondag 22 juli.

De man die zich vernoemde naar gangster William ‘Action’ Jackson en de coole acteur Charles Bronson staat donderdag op de buhne. Action Bronson wordt omschreven als 'de rapper met de omvang van Fat Joe, het stembereik van Ghostface Killah en het kooktalent van Gordon Ramsey'. De voormalig gourmet chef die regelmatig met het Wu Tang Clan lid Ghostface Killah wordt vergeleken, werkte in 2011 ook met hem samen voor het album Legendary Weapons. Het voorprogramma van deze pre-Appelsap party verzorgt lokaal talent Ome Omar, die regelmatig te zien is op A’damse podia en vorig jaar onder andere deelnam aan het project Homegrown van Top Notch.
 
De eerste namen van de open air editie zijn sinds deze week al bekend. Zij zijn te beluisteren op de Appelsap playlist bij 22tracks. Daarnaast kondigde de organisatie weer een extra podium aan voor de komende editie. Vanavond dus voorproven in Bitterzoet met dj Sir OJ die de avond afsluit.
Appelsap X Bitterzoet feat. Action Bronson, Bitterzoet, 29 maart 2012, 23:00