3tip12! week 12

Fleur Reuser, Simone van Beek, Daan van der Schroeff ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, voor hen die nog geen plannen hebben voor komend weekend, maar zeker niet van plan zijn om thuis te blijven.

Fiber Festival in Club Trouw
Fiber is een audiovisueel netwerk festival dat zich concentreert op een nieuwe generatie kunstenaars, ontwikkelaars en muzikanten. Het nodigt jong talent, gevestigde artiesten en nieuwsgierige bezoekers uit om elkaar te ontmoeten, hun werk te tonen en hun visie, enthousiasme en ervaring te delen.

Na de succesvolle eerste editie op 15 januari 2011 bereidt FIBER zich nu opnieuw voor om verschillende werelden te versmelten tot een interdisciplinaire ervaring van (visuele) kunst en muziek. Deze tweede editie van FIBER festival zal plaatsvinden op 24 maart 2012 in ‘De Verdieping’, het ondergrondse gedeelte van TrouwAmsterdam. Er zijn nog een paar kaarten voor de expositie, het dag-, en nachtprogramma verkrijgbaar op www.fiberfestival.nl of aan de deur gedurende het festival.

Vol frisse moet de lente in
Een paar maanden geleden werd dit festival gecanceld, maar nu de lente officieel begonnen is is dit frisse moed festival eigenlijk alleen maar toepasselijker. Katia zelf zal hier haar lente-EP Part of the Plan presenteren.

Niet alleen Katia viert met haar nieuwe EP dat de lente begonnen is, ook Port of Call, Nouveau Vélo, Uinko Eerenstein, Low Tide Island, Sophie ter Schure en Long Conversations and the Closet Orchestra zullen liedjes voor je spelen in de buurtboederij. Katia's Lente-EP zal op haar site te beluisteren zijn tot dat het zomer wordt, op dat moment zal zij met een nieuwe Zomer-EP komen.

Space Siren presenteert debuut LP
Na een jaar  sleutelen is hij dan eindelijk af: de debuut LP van Space Siren. Het resultaat kan je nu beluisteren op de luisterpaal en laat zich nog het beste vergelijken met het vroegere werk van Sonic Youth. Live komt de noise/shoegaze van dit viertal nog beter tot zijn recht en kruipt in alle voegen van ieder willekeurig podium. Dit kan je zelf het beste zelf beoordelen tijdens de albumpresentatie in OT301, een absuloute must-see voor de alternative rocker in Amsterdam. In hun kielzog neemt Space Siren vier bands mee, waaronder het Amsterdamse New YX en Wooden Constructions.

Space Siren presenteert debuut LP, OT301, Donderdag 22 Maart, 20:00