3tip12! week 11

Fleur Reuser, Armande Harmsen, ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, voor hen die nog geen plannen hebben voor komend weekend, maar zeker niet van plan zijn om thuis te blijven.

BandjeBandje

Een bende ongeleide projectielen die vooral doen wat zij het liefste doen, dat is BandjeBandje. Het portfolio van deze organisatie is dan ook nogal divers. Van het ontwerpen van verschillende hoofdpodia op evenementen als Next Mondays Hangover Festival en Apenkooien tot het vermaken van feestpubliek in clubs met een vijf uur durend halfnaakt gitaaroptreden in het damestoilet bijvoorbeeld. Aankomende vrijdag organiseert BandjeBandje het deephouse/house/techno event ‘Rooms-Katholieke Zeeverkenners’. Belachelijke naam? Bekijk rechts het filmpje voor meer uitleg hierover! In de line-up onder andere Ferro. Deze Amsterdamse dj is slechts twintig jaar oud, maakte in oktober zijn ADE debuut, is lid van het opkomende Plak collectief, heeft nu al releases op Soulman Records én een album in de maak. Reden genoeg om de man op deze avond in actie te willen zien. Verder maken op dit event twee Roemeense dj’s hun debuut in Nederland, namelijk Faster en Arapu. De rest van de avond wordt gedragen door door lokale dj’s Flannels, Roderick Merkx & Gustave, Phoebe Ohayon en Celoy. Rooms-Katholieke Zeeverkenners, Chicago Social Club, vrijdag 16 maart, 23:00

De Stad van mijn Dromen: viering van heropening de Duivel

Het in 1992 opgerichte Café de Duivel moest in december 2011 tot grote schrik van velen uit Mokum haar deuren sluiten vanwege veiligheidsredenen na een schietincident. Het hiphopcafé heeft veel negatieve publiciteit gehad en op 18 maart aanstaande willen vrienden en aanhang met een support avond bewijzen dat zij als bezoekers van het café niet de ‘onruststokers’ zijn van de incidenten die daar plaatsvonden.

"De Duivel is niet zo slecht als men denkt, Amsterdam bestaat niet zonder aanwezigheid van de Duivel" -Serrio.

Er is de afgelopen maanden al volop actie gevoerd tegen deze beslissing van de Gemeente Amsterdam en voorbeelden van mensen die dit hebben gedaan zijn onder andere Henk Schiffmacher, die samen met zijn dochter de houten panelen na sluiting van het pand beschilderde.

"De Duivel heeft een fundamentele rol gespeeld in de ontwikkeling van de Amsterdamse hiphop scene. Het café opende de deuren voor een doelgroep die op veel plekken bij voorbaat al werd uitgesloten. Je komt er vanwege je liefde voor de muziek, het is geen plek voor de 'kijk mij nou eens staan' types, daar is het pand simpelweg te krap voor. Dus als je geen hiphop ademt heb je er weinig te zoeken." -
Puna

MC's, zangers, DJ’s en kunstenaars die in de Melkweg hun steun komen betuigen op zondag zijn; E-Life, Maikal X, NeXT of Kin featuring Caprice, die speciaal een track hebben gemaakt voor deze avond met MC Complex & Omar Soulay, daarnaast Jah6, Akwasi (Zwart Licht), Dret & Krulle, Nosa & Kabel (Zo Moeilijk), DJ TLM, Full Crate,  Hayzee (Zwart Licht), Jane Doe, FS Green, Vic Crezée en meer. Afgelopen vrijdag is door de Gemeente bevestigd dat het café weer geopend mag worden met het veiligheidsplan dat is ingediend, zo meldt AT5.

"Dibri back! Dibri back! #rickrossvoice" (de duivel terug) -
Leeroy, Zwart Licht.

Tijdens de aankomende 'Duivelse avond' presenteren de supporters ook een document met steunbetuigingen aan vertegenwoordigers van de gemeente. Met het goede nieuws dat het café weer open mag, is het evenement omgedoopt tot een muzikale viering van de heropening, die waarschijnlijk de volgende dag, 19 maart, zal plaatsvinden.

"Veel liefde voor de Duivel, ook al hebben ze me niet gevraagd om op te treden :)"-
D.Lipps.

Vrienden en supporters van café de Duivel presenteren: Stad van Mijn Dromen, Melkweg, 18 maart, 18:00-03:00

Gouden Kabouter Awards

Zeventien jaar geleden begon het als één grote grap: de Gouden Kabouter Awards a.k.a. de ‘Ongelofelijk Onofficiële Oscars van het Nachtleven’. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot dé awardceremonie van het nachtleven, gehouden in Paradiso. Stiekem mogen dj’s, clubeigenaren, producers en festivalorganisatoren dan ook echt wel blij zijn met een nominatie. De organisatie van de Gouden Kabouter Awards heeft geprobeerd met de genomineerden zo goed mogelijk de dancescene anno 2012 te dekken. Zo komen bijvoorbeeld ook relatief onbekendere organisaties, aankomende talenten en lowbudget feesten aan bod. Prijzen zijn te winnen in categorieën als: Leukste Festival, Lowbudget, Nieuw Initiatief, Beste DJ/Live-set en Nieuw Talent. Ook 3voor12 is genomineerd voor zo’n gouden mannetje, namelijk in de categorie Media Kabouter! Kijk op de website van de Gouden Kabouter Awards voor alle genomineerden. De stembus sluit op vrijdag 16 maart om middernacht, dus voor die tijd kan je jouw stem nog laten gelden. 

Gouden Kabouter Awards, Paradiso, maandag 19 maart, 20:00