3tip12! week 10

Daan van der Schroeff, Simone van Beek, Armande Harmsen ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en de festivalagenda, struinen onze scouts langs podia, oefenruimten en internet, om je wekelijks drie kant-en-klare tips te kunnen voorschotelen. De 3tip12 is de hapklare rubriek met muzikale uitgaanstips in Amsterdam, voor hen die nog geen plannen hebben voor komend weekend, maar zeker niet van plan zijn om thuis te blijven.

Howler Garage Blues Festival
Dit weekend staat Winston Kingdom in het teken van het Howler Garage Blues Festival. Vrijdag staan Shaking Godspeed, E.T. Explore Me, Traumahelikopter en Mokums trots The City Hollers op het programma. Op zaterdag zullen The Bloody Hollies, Automatic Sam, The Experimental Tropic Blues Band en Organisms voor een overdosis rauwe blues zorgen.

Over Shaking Godspeed hoeven we niet meer veel te vertellen. Deze band heeft zich de laatste tijd meerdere malen bewezen. Nieuwkomer The City Hollers is zeker een aanrader in de line-up. Het duo heeft zich laten beïnvloeden door bands als The Black Keys, Deep Purple en The Black Crowes en is live een absolute aanrader. Qua oprechtheid en energie wisten ze tijdens de finale van de Amsterdamse Popprijs 2011 de andere kandidaten ver achter zich te laten, al vielen ze niet in de prijzen. Deze vrijdag zijn ze in goed gezelschap van gelijkgestemden en zouden er wel eens hele mooie dingen kunnen gebeuren.
Howler Garage Blues Festival, Winston Kingdom, 9/10 Maart, 20:00 uur

Lucas Hamming & Writersday
Donderdagavond is het Alternative Band Night in de Music Matrix - MusyQ; Lucas Hamming en Writersday zullen voor je spelen. De 18 jarige conservatorium student Lucas speelde deze zomer op het Solar Weekend Festival, bracht het tot de halve finales van de Grote Prijs van Nederland, schreef een soundtrack voor de film Lover of Loser en gaat in april met de band Only Seven Left mee op tour. Begin Februari kwam hij met zijn mini album Green Eyed Man.

De poëtisch getinte en autobiografische liedjes van Writersday worden geschreven door Sjoerd Hoogma, de gitarist van de band. Deze avond voor het eerst met nieuwe zangeres Pitou Nicolaes en Guus op de bas.
Alternative Band Night, Donderdag 08 Maart, 20:00, Music Matrix - MusyQ

Artifacts Reunion Tour
Voor heel even zijn de The Artifacts, El Da Sensei, Tame One and DJ Kaos, weer bij elkaar en touren met een reunietour door Europa. Aanstaande zondag doen ze Amsterdam aan en spinnen old school beats uit de tafeltjes van Akhnaton. Het is inmiddels ruim vijftien jaar geleden dat hun eerste plaat Between A Rock And A Hard Place uitkwam, die destijds een onmiddelijke hit werd in de undergroundscene van hiphop. De keiharde funky beats kwamen van de hand van Buckwild (DITC Crew) en niemand minder dan T-Ray van Soul Assassins. Kort na het tweede album gingen de leden ieder hun eigen weg. Twee jaar geleden liepen de heren elkaar weer tegen het lijf tijdens drieëndertigste verjaardag van de Rock Steady Crew in Newark, Ney Jersey. Daar besloten zij een paar tracks te spelen uit hun oude repertoire. Het gerucht gaat dat er sindsdien tussen de bedrijven door gewerkt wordt aan een nieuw album, waar deze tour de opmars van is.
The Artifacts, Zondag 11 maart 22:00, Akhnaton Amsterdam
Voorprogramma: Joe Kickass