3tip12 week 1

Dakota en The Q in de Winston en Sanguita Akkrum's got soul en Gerhardt

Daan van der Schroeff, Armande Harmsen, Simone van Beek ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en grote festivals en struinend in de mailbox en het internet droppen we met regelmaat een 3TIP12: 3 tips geselecteerd door de redactie. Dit keer Dakota en The Q in de Winston en Sanguita Akkrum's got soul en Gerhardt.

Dakota en The Q!, Winston Kingdom, 5 januari 2012, 21:00 uur
GeenDe Winston biedt deze donderdag onderdak aan the Q! Uit Utrecht en de dames van het Amsterdamse Dakota. Laatstgenoemde band wist de finale te bereiken van de Amsterdamse Popprijs en het vijftal is nu druk bezig om hun eerste EP op te nemen die in februari uitkomt. Ze zijn geïnspireerd door Radiohead en Kings of Leon en kenmerkend aan hun geluid is dat de bescheidenheid in het begin van hun songs zich ontwikkelt tot een complexer geheel.

Holland got soul goes Motown classics, Paradiso, 7 januari 2012, 20:00
Geen pure hiphop maar de beste soul en jazz uit Amsterdam en omstreken in de Paradiso deze week. Onder andere een editie met  Sanguita Akkrum, die al samenwerkte met Perquisite en Zanillya op het nummer L.O.V.E. Daarnaast een showcase van MC, zangeres en actrice Esperanzah, die bekend staat om haar internationale sound en meer. Dit alles powered by Radio 6 en gehost door Andrew Makkinga.

Gerhardt. Vrijdag 6 januari 2012. club Dauphine.

Gerhardt begon 2011 met zijn mini-album 'All is There' en 2012 brengt hem ook al vroeg een hoogtepuntje: Noorderslag! Maar voor hij daar gaat performen kun je hem a.s. vrijdag nog zien in club Dauphine. Je hebt Gerhardt's eerste single 'A brand new Heart' misschien al wel eens voorbij horen komen op 3FM, hij was namelijk een 3FM Serious Talent genomineerde. Club Dauphine, met als adviseur saxofoniste Candy Dulfer, brengt trouwens elke vrijdag live muziek!