3TIP12: Amsterdam Open Air

Zeven samenwerkende feestorganisaties, één dag

Tekst: Robbie van Zoggel ,

De dansschoentjes kunnen alvast uit het vet: komend weekend trapt Amsterdam Open Air het festivalseizoen af met het eerste echte dagvullend buitenfestival van de hoofdstad. Het gebied rond de Gaasperplas, het zowat laatste onbenutte natuurgebied van Amsterdam, wordt geprogrammeerd door liefst zeven Amsterdamse feestorganisaties. Wat blijft er aan fijnproeven over?

Zeven samenwerkende feestorganisaties, één dag

De dansschoentjes kunnen alvast uit het vet: komend weekend trapt Amsterdam Open Air het festivalseizoen af met het eerste echte dagvullend buitenfestival van de hoofdstad. Het gebied rond de Gaasperplas, het zowat laatste onbenutte natuurgebied van Amsterdam, wordt geprogrammeerd door liefst zeven Amsterdamse feestorganisaties.

De eerste editie van Amsterdam Open Air stelt haar ambitie scherp. Initiatiefnemer (en eigenaar van Club Air) Sjoerd Wynia wil niet alleen de feestorganisaties efficiënt met elkaar verbinden, op een dag als deze krijgt het vertrouwde publiek ook eens de gelegenheid om te kijken naar de andere scenes die Amsterdam biedt. Daarnaast vertelde Wynia eerder aan 3VOOR12 dat ze een gunstige afspraak hebben gemaakt met het stadsdeel (Zuid-Oost). "We zitten op een nieuwe plek, waardoor we relatief goedkoop kunnen blijven".

Een win-win-situatie wat de organisatie betreft dus, maar wat blijft er aan fijnproeven over? Wij tippen wat namen uit de line-up.

Paco Osuna (ES) en Alex Under (ES)
Vorig jaar op het Awakenings Festival stalen deze technohelden de show met een duo-set, op Amsterdam Open Air zijn ze beiden op een apart podium terug te vinden. Osuna heeft de eer om op het grote podium Carnivale af te sluiten. 

Cassius (FR)
De motor van de eclectrohit-machine (Cassius 1999, Feeling For You, The Sound Of Violence, Toop Toop) uit Frankrijk draait sinds de nieuwe EP The Rawkers eind 2010 weer als vanouds, en alleen daarom is het al een bijzonder gegeven om deze dance-legende live mee te maken. Het zal ons benieuwen hoe de sound van Cassius 2011 gedijt aan de Gaasperplas.

Brutuzz (NL)
Naast zijn funkende en breakende solo-sets is Brutuzz regelmatig te gast op het Amsterdamse dubstepfeest Oi van initiator en collega DJ Gomes. Op Open Air zal hij back-2-back draaien met de andere dj's binnen het team van gastheer Vage Gasten. Kortom, als je langs wipt heb je grote kans dat je een glimp van Brutuzz en co meepakt.

3VOOR12/Amsterdam brengt verslag uit van het festival. Het tijdschema van de dag vind je hiernaast afgebeeld op de site, of als PDF op de site van Amsterdam Open Air.