3TIP12: Appelsap 2011

Organisatie pakt flink uit voor de 10e editie van het festival

Tekst: Armande Harmsen en Pepijn van Gils ,

Het Amsterdamse hiphopfestival Appelsap is alweer toe aan haar 10de editie en pakt daarom op 31 juli aanstaande groots uit. Kaarten kosten dit jaar weliswaar 15 euro, maar het festival barstte tijdens de laatste edities dan ook letterlijk en figuurlijk uit de voegen van het Oosterpark. We lichten wederom drie tipjes van de sluier op om je een weg te banen in de gigantische line-up.

Organisatie pakt flink uit voor de 10e editie van het festival

Het Amsterdamse hiphopfestival Appelsap is alweer toe aan haar 10de editie en pakt daarom groots uit op 31 juli aanstaande. Kaarten kosten dit jaar weliswaar 15 euro, maar het festival barstte tijdens de laatste edities dan ook letterlijk en figuurlijk uit de voegen van het Oosterpark. “Los van het feit dat het moeilijk is een steeds groter groeiend gratis festival draaiend te houden, hebben we in deze nieuwe stap moeten investeren zodat wij voor alle bezoekers kwaliteit kunnen blijven bieden de komende jaren.”, zo verklaart de organisatie.

De organisatie vindt in MTV de perfecte partner om deze volgende stap te maken en naast het bestaande mainstage voor hiphop en soul een extra podium op te bouwen voor elektronische muziek en hedendaagse jazz. 3VOOR12 is er bij om net als vorig jaar uitgebreid verslag te doen van het evenement.

Appelsap dat al jaren knallende hiphopacts brengt zoals Opgezwolle, Kurtis Blow, Kubus, Jawat, Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig en Lefties Soul Connection puilt ook dit jaar weer uit van talent. Wij lichten er drie voor je uit en kijk voor de volledige line-up op de website.
 
SLB Moneygang
Ski Leraar Bruin Moneygang, a.k.a. SLB Moneygang, is het collectief met kopstukken Faberyayo, Sef & Spacekees van De Jeugd van Tegenwoordig, Flinke Namen en Noah’s Ark. Eerder brachten zij in al een snoeiharde track op de Top Notch Extravaganza 4 mixtape in 2009. Deze samenwerking hield stand en na een tweede en derde ‘Sneeuwhop’ track op Yayo’s solo-tape ‘Het Grote Gedoe’ is het dan nu tijd voor het langverwachte debuut, dat gepresenteerd wordt op Appelsap. Doe dus vooral je skibril op naar het Oosterpark. De ski-logie continues.

Black Milk
Black Milk is een DJ en producer uit Detroit. De man met bijnaam de samplekoning is al vele samenwerkingen aangegaan met o.a. Jack White van de White Stripes, DJ Premier, Royce da 5’9” en kan daarnaast zelf ook een aardig potje rappen. Vanaf 2004 heeft hij tal samenwerkingen op zijn naam staan in de vorm van collabo-albums. In september 2010 bracht hij zijn vijfde soloalbum Album Of The Year uit en hij zou momenteel bezig zijn met zijn zesde album, waarvan de release gepland staat voor deze zomer. Wat voor Black Milk begon met soul samples groeide over de jaren naar een meer elektronisch geluid. Samen met Sean Price en Guilty Simpson staat dit hiphop icoon uit de VS op Appelsap onder de noemer Random Axe. Onder deze naam heeft het collectief op 14 juni een album uitgebracht wat ze tijdens het festival ten gehore zullen brengen. Eerder op Metropolis 2011, nu bij Appelsap. 

Black Milk op Metropolis 2011