3TIP12: Kaarsje voor Red Light Radio, TWSTd trapt af en Libanese revolutie in de stad

Zeid Hamdan: gevangen genomen, vrijgelaten en nu in Amsterdam

Armande Harmsen, Fleur Reuser, Robbie van Zoggel ,

Vooruitblikkend op de komende uitgaansweek en grote festivals en struinend in de mailbox en het internet droppen we met regelmaat een 3TIP12: 3 tips geselecteerd door de redactie. Dit keer met het eerste kaarsje voor Red Light Radio, de grootste dancewedstrijd in de Benelux en een muzikale revolutie uit Libanon.

Zeid Hamdan: gevangen genomen, vrijgelaten en nu in Amsterdam

Zeid And The Wings in De Balie
Een jaar na de Jasmijnrevolutie haalt De Balie met The Art of Revolution II het beste uit de alternatieve kunstwereld van Tunesië en Libanon naar Nederland. Dit meerdaagse festival is gevuld met films, debatten, theaterstukken en poezië en binnen het muzikale gedeelte is de Arabische electro-, folk- en reggaeband van Zeid Hamdan gestrikt. Deze frontman is tevens oprichter van de Lebanese underground en zat deze zomer vast om het nummer Generale Suleiman, waarin hij pleitte voor het aftreden van de Tunesische president. Het festival legt in al zijn veelheid de alternatieve kanten van het Midden-Oosten bloot. Zeid And The Wings tijdens The Art of Revolution II, De Balie, zaterdag 10 december 2011, 23.00 uur.

Red Light Radio al een jaar in het rood
December 2010: een voormalige peeskamer op de Wallen opent haar deuren voor de eerste uitzending van Red Light Radio. Na de openingsavond zien initiators Hugo van Heijningen en Orpheu de Jong het project snel uitgroeien naar een alternatief en veelzijdig radiostation dat in alle vrijheid uit kan zenden op internet. Niet alleen de smaakmakers van de Amsterdamse muziekscene wisten hun weg te vinden naar het plekje achter de Oude Kerk, ook internationale contacten zorgden al voor spontane sets zoals The Gaslamp Killer, Ben Westbeech en Addison Groove. Tegelijk met Colors wordt in TrouwAmsterdam het succes van het eerste jaar afgesloten met optredens van o.a. Faberyayo, Coevorduh en Rege Satanas. 1 Jaar Red Light Radio en Colors, De Verdieping, TrouwAmsterdam, 2 december 2011, 23.00-05.00 uur.

Aanstormend talent in de Dommelsch TWSTd DJ Contest 
Tot en met zaterdag 7 januari 2012 staan de zaterdagavonden van de Sugar Factory in het teken van de TWSTd DJ Contest. Deze jaarlijkse wedstrijd voor beginnende DJ’s/producers biedt talenten de mogelijkheid om door te breken in de Nederlandse dancewereld. Inmiddels is de Dommelsch TWSTd DJ Contest uitgegroeid tot de grootste DJ-contest in de Benelux. Belangrijke (inter)nationale artiesten die TWSTd in de loop der jaren voorbij heeft zien komen zijn onder andere Laidback Luke, Marek Hemmann, Marcel Dettmann, Michel de Hey en Boris Werner. Na de kwart- en halve finales in de Sugarfactory blijven vier deelnemers over. Een deskundige vakjury kiest daarna uit de vier overgebleven finalisten de meest veelbelovende DJ van Nederland tijdens de grote finale die plaatsvindt op 17 februari 2012 in de Melkweg. TWSTD DJ contest: Kwartfinale, Sugar Factory, 3 december 2011, 20:15 - 00:00 uur.