Zanillya recht uit het hart bij Karnaval voor de liefde

Studio /K presenteert Carnaval met een /K

Tekst: Armande Harmsen | Fotos: Daan van der Schroeff ,

Tijdens dit carnavalsweekend is er ook boven de rivieren veel gefeest. 3voor12amsterdam is in Amsterdam-Oost voor de eerste gig van hiphopdiva Zanillya, sinds het winnen van de Grote Prijs 2011. Sinds het binnenhalen van de Grote Prijs hiphop finale op 10 december gaat het de Amsterdamse Zanillya voor de wind. 3voor12 riep haar uit, als een van de twaalf beloftes van 2012, FHM Magazine doopte haar tot een van de 500 mooiste vrouwen van Nederland en was te gast bij Jurgen Raymann. Daarnaast kreeg zij eind januari haar minute-of-fame in DWDD, trad ze op in Nachtegiel en stond de Lady MC op Noorderslag 2012.

Studio /K presents: /K+Peren: Karnaval van de liefde. De avond staat in het teken van liefde, iets wat Zanillya vol overgave overbrengt, met haar optreden vol bewogen teksten. Ze doet een set van ongeveer 45 minuten, waarin nummers als L.O.V.E., Niks Mis, Petje Af, Me Baby en Kortsluiting (naar de gelijknamige EP), maar ook speciaal voor de carnavalssfeer haar tropische reggae nummer Fabriek inzet. De dame uit Zuidoost sluit haar set af met een ode aan haar vader. Als eerste act op het podium staan, betekent het publiek verwelkomen, en de zaal stroomt gedurende haar optreden langzaam vol met verkleedde nonnen, monniken, meisjes in aardbeipakken die snoepjes uitdelen en een verdwaalde knuffelbeer. Desalniettemin is de female mc in staat om vanaf het begin het binnendruppelende publiek te betrekken, dat makkelijk meeswingt op de beats van The Prince of Beatz.

Lees meer over Zanillya in het interview dat 3voor12amsterdam met haar deed over haar achtergrond, inspiratie en de weg naar de Grote Prijs finale.

De avond gaat door met optredens door Cirque Valentin en Steven de Peven. DJ Harry Foolish draait tussen de acts door in de clubzaal van Studio /K. In de andere zaal regeren de beats van de Green Room Collective en Audio Culture. Daarnaast treden Julien Simmons en de Foutmijn hier in de late uurtjes nog op. De dance zaal is amper verlicht, waardoor sommige verkleedpakken met gekleurde lampjes en fluoriserende ambandjes des te meer afsteken.

Alsof dit niet genoeg voor je is als bezoeker, kan je je ook laten schminken op de trap, trouwen onder een ark van ballonnen, suikerspin eten of bij de toiletdames langs, die met hun dubbelrol als waarzegsters, een boekje opendoen over ieders toekomst.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie met de meest opvallende outfits tijdens /K+Peren: Karnaval van de Liefde.