Wooden Constructions uit het juiste hout gesneden

"We wisten niet dat we zulke goede muziek maakten"

Irina Raiu & Michael Broekmeulen ,

Naast de legendes van toen zijn op ULTRA-EINDE hedendaagse bands goed vertegenwoordigd. De term 'vaandeldrager' doet absoluut te kort aan de eigentijdse invulling, waarmee The Sugarettes en Wooden Constructoins invulling geven aan de stroming. De Amsterdamse viermansformatie Wooden Constructions is een van de revelaties van het moment en brengen op een dynamische wijze de postpunk tot leven in de kleine zaal.

Wooden Constructions
Hun geluid stamt direct af van hun voorvaderen in de Oude Zaal, maar bouwen het genre uit met alle invloeden die de late jaren tachtig en de jaren negentig met zich mee brachten, zonder overdadig of superlatief te worden.

Het is mooi om te zien hoe twee generaties zich met elkaar vermengen. “Sommige mensen leken hun jeugd weer te herbeleven”, zegt zanger Govert Meit van Wooden Constuctions. Hij lijkt ook erg in zijn nopjes over de rookmachine: “We hebben nooit zo’n goede rookmachine gehad”. Hun eigen optreden vonden zanger Govert Meit en drummer Joost Luub vochtig, duister en voorzien van bijzonder goed geluid: “Dit was voor het eerst dat we onszelf hoorden. We wisten niet dat we zo goede muziek maakten”.