Tapen in de Melkweg

“De tijd is rijp, om samen ook weer nieuwe muziek te bedenken”

Irina Raiu ,

Het slotfeest van ULTRA2012 biedt vanavond een bijzondere mix Postpunk, Neo-Ultra of Revivalpop?. De Melkweg staat vol met fans, die hun helden van toen (The Tapes en Minny Pops) na dertig jaar weer eens op het podium terug zagen. De line-up is aangevuld met bands van nu (Wooden Constructions, The Sugarettes), die na vanavond steeds meer helden zullen worden.

Na ruim 30 jaar staan vanavond The Tapes weer op het podium, althans het merendeel van de toenmalige formatie. Zanger Rolf Hermsen vond het bijzonder om weer op te treden: “Het is verbazingwekkend om te merken dat we geen oude kliekjes opwarmen, maar dat we echt in het hier en nu spelen”. Ook zijn ze erg te spreken over het publiek, zo vult gitarist Martijn Voorvelt aan. "We kregen enorm veel energie terug van de zaal.”

Het optreden smaakte absoluut naar meer en als het aan de band ligt, is dit voorlopig niet het laatste wat we van ze zullen horen. Tijdens het repeteren de afgelopen weken begon het al te kriebelen, maar na vanavond is er definitief besloten om ook op 12 en 13 mei op te treden tijdens het kunstenaarsfestival op De Heining. Voorvelt: “De tijd is rijp om samen ook weer nieuwe muziek te bedenken.” Bekijk hieronder de opnames, die deze avond met Film It Yourself werden gemaakt, en download het unieke concert dat The Tapes in de Melkweg gaven in 1981.