The Sugarettes tijdens ULTRA2012

Download hier het nieuwe album Destoyers Of Worlds

Irina Raiu & Michael Broekmeulen ,

Destroyers of Worlds, de nieuwe plaat van Eindhovense indierockers The Sugarettes is vandaag uitgekomen bij Subroutine Records. The Sugarettes maakten eerder de langspeler Love & Other Perversities, waarmee ze opvielen door een soort lo-fi bubblegumpop. Na vijftien jaar vriendschap vonden songwriters Joep van Son en Mariska Louman (a.k.a. Iskaa) de liefde. Binnen een high school setting maakten ze een onbedoelde conceptplaat over het verlangen en de passie, maar ook de twijfels en onzekerheden die horen bij een prille romance.

The Sugarettes
Vorig weekend speelde de band tijdens ULTRA-EINDE in de Melkweg in de theaterzaal. Met een swingende optreden proberen ze het publiek mee te krijgen, maar dat gaat in het begin wat stroef.

Volgens zangeres Mariska Louman komt het doordat veel mensen de liedjes niet kenden: “We speelden veel muziek van onze nieuwe album die pas op 10 april uitkomt.” Desondanks hebben ze naar eigen zeggen “lekker gevlamd”. Met een swingende optreden van The Sugarettes eindigt ULTRA2012. Een legendarische avond met de Ultra helden van toen en nu. Een beweging die uitbreidt en opnieuw waardering krijgt; bij jong en oud.

Het nieuwe album Destroyers Of Worlds is hiernaast te beluisteren via de Luisterpaal, of meteen te downloaden via de Bandcamp-link!