Minny Pops nog altijd legendarisch

"Vooraf besef je niet dat het de laatste uit de serie is, maar dat maakt het juist wel bijzonder"

Irina Raiu & Michael Broekmeulen ,

Het slotfeest van ULTRA2012 biedt vanavond een bijzondere mix Postpunk, Neo-Ultra of Revivalpop?. De Melkweg staat vol met fans, die hun helden van toen -The Tapes en Minny Pops- na dertig jaar weer eens op het podium terug zien. De line-up is aangevuld met bands van nu (Wooden Constructions, The Sugarettes) die na vanavond steeds meer helden zullen worden.

Minny Pops
Voor de Minny Pops is het voorlopig wel het laatste optreden vanavond. Na een mooie zegetocht langs Engelse en Nederlandse podia de laatste maanden, valt voor de oudgedienden van de Ultrapop in de Melkweg het doek. Mede om die reden puilt de Oude Zaal in de Melkweg bij aanvang uit. Twee hula dames nemen plaats achter de synthesizers en een banaan strooit bloemen rond. De bezoekers dringen zich naar voren, maar het drietal verdwijnt weer in de coulissen en de spanning daalt weer in de zaal.

Dit is slechts de stilte voor de storm, want vanaf het moment dat frontman Wally van Middendorp op komt met een masker van George Clooney, begint het publiek te juichen en te dansen. Minny Pops zet een fascinerende en sterke set neer van een uur. Van Middendorp kijkt na afloop zeer tevreden terug op het laatste optreden: “Vanavond was absoluut bijzonder. Vooraf besef je niet dat het de laatste uit de serie is, maar dat maakt het juist wel bijzonder.”