Hip-rockstravaganza in MC Theater

SEEKA presenteert debuutalbum en heeft grootse dromen

Tekst: Lisette de Ruijter van Steveninck | Beeld: Sanne Couprie ,

SEEKA stond al in het voorprogramma van artiesten als N*E*R*D en Pete Philly. Terwijl hun single Memorize This al enige tijd online te beluisteren was, werkte de groep hard aan het eerste album. In het MC Theater presenteerde SEEKA dinsdag dit album, met de verrassende naam SEEKA. 3voor12amsterdam zag hoe het publiek met ontzettend veel energie bespeeld werd.

Hip-rockstravaganza
Bij binnenkomst blijkt het MC Theater al opgewarmd te zijn door het voorprogramma van The Generation. De opkomst van SEEKA doet hier een schepje bovenop. Zelf omschrijft de band haar muziekstijl als hip-rockstravaganza, omdat deze niet in een hokje te plaatsen is. Inderdaad is het lastig om een label op deze band te plakken, maar dat is ook niet nodig. De mannen weten rock, soul, jungle en electro zo te combineren, dat er een sexy rock geluid ontstaat.

Rustige start
Het eerste nummer van de avond, Give My Life, schreef leadzanger Shad-O-Seeka voor zijn zoontje. Een rustige start waarmee het publiek langzaam op gang kan komen. Daarna knalt het trio door met het inmiddels bekende Memorize The Moment en gaat de zaal als vanzelf los. Het rock- en springgehalte zetten ze voort met het schreeuwerige Rise Up.

Verschillende kanten
De nummers Ground en Means Nothing geven het instrumentale gedeelte weer wat meer ruimte. Voor Jump On It komt zangeres Jenny Lane het podium op. Samen vertellen ze het verhaal over vrouwen die na een drankje ineens een stuk makkelijker blijken te zijn.

Tijdens Fly High komen de verschillende kanten van de leadzanger samen. Staat hij eerst nog heupwiegend in de microfoon te fluisteren, het volgende moment stuitert hij alle kanten op. Dat de band groots droomt, wordt duidelijk in het nummer Scream My Name. Het liefst staan ze voor overvolle zalen die om het hardst de naam van de band schreeuwen. De blazers die zich voor dit nummer bij de band voegen, geven er een lichte jazzsound aan.

Families
Dan neemt de zus van Shad-O-Seeka de microfoon over en vraagt de families van de bandleden het podium op te komen. Dat blijken er nogal wat te zijn. De albums worden uitgedeeld aan de mannen van de band en het is tijd voor de afsluiter Too Late, heel toepasselijk geschreven op de zolder van de moeder van Shad-O-Seeka. Voor iemand die al zijn hele leven roept dat hij een rockband wil beginnen is Shad-O-Seeka, samen met drummer Eddy Addai en bassist Shanku Tuhusula, goed op weg.

Vanaf 13 april is SEEKA te downloaden en ligt het album in de winkels.