Kensington klaar voor festivalzomer

Kensington legt proeve van bekwaamheid af in de Melkweg

Noor Stravers ,

Kort voordat Kensington het nieuwe album presenteert, geeft de Utrechtse band vanavond een show in de Amsterdamse Melkweg. De show is onderdeel van een bescheiden club tour, die de bandleden en het publiek warm moet draaien voor de officiële release van het tweede album Vultures, die 11 mei uitkomt.

Kensington staat voor het eerst als hoofdact in de Melkweg geprogrammerd en krijgen ondersteuning van het Eindhovense Hunting the Robot, die in februari ook op de Mortale Live avond speelde in Amsterdam. Deze vrolijke jonge kerels zetten meteen de toon, draaien het publiek in de Oude Zaal prima warm voor een avondje positief rocken. De vrolijke en strakke synthpop knalt gewillig de oortjes in bij het toegestroomde publiek.

Bij de eerste klanken van Kensington's nummer Go Down, eet de zaal onmiddellijk uit de hand van de Utrechtse viermansformatie. Opvallend is de energie van de nieuwe nummers, die klinken alsof je ze al minstens een paar keer mee hebt gezongen, onder de douche of in de auto. Dit maakt het een erg toegankelijke plaat, die niet alleen bestemd is voor trouwe fans, maar ook voor nieuwe volgelingen.

Op een aantal schoonheidsfoutjes na, zet Kensington vanavond een strakke set neer, en geeft met deze 'proeve van kunde' aan klaar te zijn voor het festivalseizoen. Erg sterk komt gitarist Eloi regelmatig uit de bus, die met zijn stemwerk het internationale gehalte, als het meerstemmige geluid van Kensington ijzersterk vormgeeft. Nummers zoals Ride vragen door het grootste geluid absoluut om grotere zalen, festivalpodia en zeeën van publiek. Ze lijken vanavond niet meer te stoppen en sluiten met veel kunst-, en vliegwerk in stijl af.

Kensington tourt de komende maanden langs alle zomerfestivals bij jou in de buurt en start in het najaar de uitgebreide clubtour.