SPOKEN: De Randamie+ editie

Dicht op de huid van een Surinaamse muziekfamilie

Tekst: Redactie 3VOOR12/Amsterdam | Beeld: Sarah Oranje ,

Wie de familie De Randamie ooit samen heeft zien optreden moet ze onderhand in het hart hebben gesloten. Kevin, Earl Randall, Glenn en Sharon, beter bekend onder de namen Blaxtar, O'Dog, Typhoon & Dinopha staan op deze zondag in het middelpunt van de belangstelling met een speciale familieeditie van SPOKEN.

Dicht op de huid van een Surinaamse muziekfamilie

Wie de familie De Randamie ooit samen heeft zien optreden moet hen onderhand in het hart hebben gesloten. Kevin, Earlrandall, Glenn en Sharon, beter bekend als Blaxtar, O'Dog, Typhoon & Dinopha staan op deze zondag in het middelpunt van de belangstelling met een speciale familieeditie van SPOKEN.

Eerder dit jaar buiten voor de OBA maakten al we kennis met initiator Blaxtar en het concept. SPOKEN is een initatief waar de kunst van het gesproken woord centraal staat; muziek is hier voor één keer ondergeschikt. Bekende hiphopartiesten laten tijdens SPOKEN graag zien wat ze in huis hebben. Waar normaal gesproken prominente gasten de line-up sieren, zoals onlangs op het jubileumfeest van het label RAEN, mogen dit keer De Randamies samen met de Surinaamse Ori Plet & de Zuid- Afrikaanse Quintin Jitsvinger Goliath hun opwachting maken.

In MuzyQ dragen de drie broers voor uit eigen werk, heeft Dinopha voor de gelegenheid twee engelstalige gedichten uitgezocht en wordt de avond verder opgevuld met Surinaams eten en bubbels. Jitsvinger mag de familie muzikaal ondersteunen tijdens deze avond met zijn akoestisch gitaar en Ori Plet trapt bij SPOKEN zijn optredenreeks in Nederland af. 

Het zijn de persoonlijke anekdotes en vragen uit het publiek die SPOKEN interactief maken. Eenieder krijgt hier echt de kans om dichter bij de dichter te komen. Heel even krijgt de bezoeker te horen wat er allemaal speelt in de levens van de De Randamies. We horen Dinopha vertellen over haar jeugd in 't Harde, haar passie voor lesgeven op de Herman Brood Academy en waarom ze nog geen soloalbum heeft opgenomen, dat Blaxtar druk bezig is met zijn Engelstalige album, Typhoon met zijn album terug gaat naar de basis van de oude blues, soul, folk en Afrikaanse muziek en dat O-Dog spannende dingen aan het doen is met zijn liveband en samenwerking met een waar orkest.

De avond wordt uiteindelijk afgesloten met nog meer muziek en mag iedereen met een goed gevulde maag en geest naar huis.

Gezien: SPOKEN De Randamie + Editie, 25 september 2011, MusyQ Amsterdam