Sexy benen en strakke billen...

met dank aan Steffen Morrison

tekst: Redactie 3VOOR12/Amsterdam | beeld: Larah E. Tompa ,

Steffen Morrison presenteerde afgelopen woensdag zijn album Revealed in Tommy Hilfiger's People's Place. 3VOOR12/Amsterdam checkt hoe het zit met de gouden soulkeel van de halve finalist van de Grote Prijs Van Nederland.

met dank aan Steffen Morrison

Heel vrouwelijk Nederland en wellicht de rest van de wereld zou onderhand aan de Easytones moeten zitten nadat Steffen Morrison zijn nummer Shake It heeft uitgeleend aan sneakergigant Reebok. Wie wil er nu geen extra rondje door het Vondelpark rennen na het zien van die reclame en het horen van de rauwe, doch zwoele stem van deze man? Juist...

Dat Morrison kan zingen moge duidelijk zijn. Hij stond in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, het voorprogramma van singer- songwriter Raul Midon en heeft al meerdere malen bij Giel Beelen, Radio 6 en SlamFM in de studio gestaan. Ook tijdens zijn albumrelease bewijst hij dubbel en dwars dat hij wel degelijk meetelt in de wereld van de Nederlandse soul.

De Surinaamse zanger is grootgebracht met muziek van onder andere grootheden Donny Hathaway, Curtis Mayfield, Nina Simone en Ella Fitzgerald. In zijn liedjes is hij geïnspireerd door Surinaamse muziek maar ook pop, jazz, blues en rock & roll.

Zijn album Revealed gaat over delen, plezier maken en in contact komen met anderen door zoveel mogelijk van zichzelf te laten zien.

Gezien: Steffen Morrison, People's Place, woensdag 9 februari 2011