Lola Kite presenteert debuutalbum ‘Lights’

Album release party in Pakhuis Wilhelmina; met vrienden, familie en collega-muzikanten

Tekst en Beeld: Sanne Couprie ,

Na opwarmertjes van Moss, awkward i en Roald van Oosten, weet Lola Kite het publiek mee te krijgen op dansbare elektro-pop en dromerige synthesizer-ballads.

Album release party in Pakhuis Wilhelmina; met vrienden, familie en collega-muzikanten

Eindelijk is het dan zover: Lola Kite presenteert het ‘langverwachte’ debuutalbum Lights. Het album had in april 2010 eigenlijk al op de planken moeten liggen, maar vrij snel werd toch duidelijk dat dat niet haalbaar was. De drie heren van Lola Kite en een producer van ‘s lands grootste indie label Excelsior Recordings hebben er ruim de tijd voor genomen en zijn zelfs op retraite gegaan naar het pittoreske Vlieland om hier de puntjes op de ‘i’ te zetten. Gelukkig bood Vlieland met “slechts één bar” weinig afleiding, aldus frontman Keez Groenteman. Er kon daarom doorgewerkt worden.

Het heeft al met al een fijn album opgeleverd - verkrijgbaar op cd en vinyl. Soms dromerige synthesizer-ballads, dan weer opzwepende en zeer dansbare elektropop-beats. Maar voordat het toegestroomde publiek in Pakhuis Wilhelmina, bestaande uit vooral vrienden, familie en collega-muzikanten, los kan gaan op de klanken van de nieuwe plaat, heeft het trio van Lola Kite nog een verrassing. Als opwarmertje betreden Roald van Oosten van Ghost Trucker, awkward i en de heren van Moss het podium.

Na dit - duidelijk zichtbare - vrienden-onderonsje is het dan echt tijd voor dat waar iedereen toch voor gekomen is: het nieuwe album van Lola Kite. Een batterij aan keyboards, synthesizers, (bas)gitaren en een sitar wordt ingeplugd om de songs, die nu eindelijk op een album staan, vorm te geven. En het werkt: jong en oud staan - al dan niet met open mond van bewondering - te springen en te stampen op de klanken van het nieuwe album. Gezien de drukte achteraf bij de tafel waar ‘Lights’ aangeschaft kan worden, is de nieuwe plaat voor de aanwezigen in ieder geval een succes.