Excelsior uit en toch bij je thuis

Huiskamerconcert van Excelsior-azen Lea en Awkward I

Tekst en beeld: Harold Hulskers ,

Deze zaterdag wordt met het eerste optreden van Lea en Awkward I afgetrapt met de Live In Your Living Room-tour van Excelsior. Er volgen nog 8 optredens van deze artiesten in de komende weken in huiskamers in het gehele land.

Huiskamerconcert van Excelsior-azen Lea en Awkward I

In de huiskamer van Laura Owings in de Eerste Atjehstraat in Amsterdam vind het eerste optreden plaats van Lea en Awkward I. Dit is het eerste concert in deze setting en er zullen er nog een aantal volgen in o.a. Almere, Enschede en Leiden. Onder het genot van een hapje en een drankje kan je hier luisteren naar artiesten die zonder een echt podium, dus recht voor je neus, gaan spelen. De avond wordt officieel geopend door Kees Jonkheer, initator achter Live In Your Living Room.

Lea (Kliphuis) opent de avond met haar optreden waarin ze de meeste nummers van haar debuut-cd uitvoert, waar ze duidelijk is beïnvloed door Lucinda Williams. Tijdens het opnameproces werd er veel geluisterd naar Loretta Lyn (Van Lear Rose). Maar ze heeft een stevige stem die de liedjes mooi kleurt. Ergens tussen singer/songwriter en americana kun je haar muziek plaatsen. Neem er de tijd voor en je ontdekt een doorleefde zangeres.

Awkward I (Djurre de Haan) draait al wat langer mee en heeft na een aantal EP’s in 2009 het prachtige album I Really Should Whisper uitgebracht. Live voegt zijn wat rauwe stem nog een extra dimensie toe aan de liedjes. Voor Djurre is dit vooral een try-out van een aantal nieuwe liedjes om te zien of deze bij het publiek overkomen. Dat lukt zeker en als in de tweede helft Diederik Nomden er bij komt dan is de tweede stem een hele mooie aanvulling.

Hou de site in de gaten want in de loop van de week zullen er ook nog een aantal video’s geplaatst worden van het optreden in deze huiskamer, gemaakt door 3VOOR12/Amsterdam.

Een hele mooie Live In Your Living Room en voor iedereen die dit ook eens mee wil maken in een intieme setting, kijk op de website van Live In Your Living Room en boek een plaatsje in een van de huiskamers waar ze de komende weken nog 8 maal zullen optreden.

Gezien: Awkward I en Lea tijdens Live In Your Living Room, zaterdag 19 maart 2011