Akoestische instore Marike Jager in Concerto Amsterdam

Intiem concert met liedjes van het nieuwe album Here Comes the Night

Tekst en Beeld: Vanya Pieters ,

Trouwe fans van Marike Jager verzamelen zich op de popafdeling van Concerto Amsterdam om een glimp op te vangen van de zangeres en het nieuwe album dat zij akoestisch met haar gitarist en drummer ten gehore zal brengen.

Intiem concert met liedjes van het nieuwe album Here Comes the Night

Concerto op vrijdagmiddag is meestal een rustige plek voor muziekliefhebbers om anoniem rond te struinen. Op deze vrijdag, de eerste dag in april, heeft de beroemde platenzaak iets anders in petto voor de bezoekers.

Trouwe fans van Marike Jager hebben zich op de popafdeling verzameld om een glimp op te vangen van de zangeres en het nieuwe album dat zij akoestisch met haar gitarist en drummer ten gehore zal brengen. Hoewel ze vanavond 5 april in Paradiso officieel haar album presenteert aan een groter publiek, kunnen deze gelukkigen vast genieten van een voorproefje.

Marike begon haar loopbaan als veelbelovend singer-songwriter. Drie jaar na haar vorige album Celia Trigger, een Essent Award en twee Edison-nominaties rijker presenteert ze zich met het album Here Comes The Night definitief als aanwinst voor de popmuziek.

Verschillende melodieuze en aanstekelijke liedjes laten de toegankelijke kant van Marike zien, maar altijd met een diepere tekstuele lading. Zo neemt ze ons mee door de nacht en zingt ze over gebroken liefdes, eenzaamheid en verdriet. Met de nummers Here Comes The Night en Listen To Your Baby zet ze een duidelijke toon voor de rest van het album, dat een folky, poppy sound heeft.

Ballads als Keep Me Warm benadrukken de intieme sfeer en na het optreden snelt iedereen met een vers gekochte cd naar Marike toe om een handtekening te bemachtigen en een praatje te maken. Op deze middag weet je precies wat je wil hebben in Concerto.

Gezien: Marike Jager in Concerto, Vrijdag 1 April 2011