De blokhut in met TIKA

TIKA – TIKA

Tekst: Astrid Engelen ,

TIKA: het resultaat van het samenwerkingsverband van David Pino (El Pino & The Volunteers) en Marien Dorleijn (Moss) komt 22 augustus uit. Een melancholisch en toch hoopvol album.

TIKA – TIKA

David Pino, Marien Dorleijn, een Canadese blokhut en een hond maakt TIKA. Op initiatief van In A Cabin With trokken de frontmannen van respectievelijk El Pino & the Volunteers en Moss zich terug in het koude La Peche met als resultaat de cd TIKA, die vandaag uit komt.

Het album ademt de sfeer van een vriendschappelijk samenzijn in een winterse blokhut. Niet in de stijl van Wham!’s Last Christmas, maar ruiger, ongepolijst. De muziek van TIKA roept beelden van bebaarde mannen in kabeltruien op, die met blokken hout slepen. De nummers zouden niet misstaan in de soundtrack van een film als Into The Wild. Een van de tracks heet ook The Wide Open. Dat kan geen toeval zijn.

De mannen slagen er in een solide resultaat van hun samenwerking af te leveren. De samenzang klinkt prima en muzikaal gezien zitten de nummers goed in elkaar, evenals de opbouw van de cd. De gemene deler lijkt het ombuigen van melancholie in iets positiefs: al zit je in barre omstandigheden in het Canadese niemandsland, we gaan het redden. Popliedjes waar ruimte is voor zowel dromerigheid (The Station en Guest House), rockerige beats (Here I Go Again, I Died So Many Times) als verstilde rust (Hardware Store, The Wide Open).

Na de eerste shows, ondermeer in het Bostheater op Oerol, en diverse optredens met het zijproject Happy Camper op o.a. Lowlands, staat TIKA op 13 september in Paradiso. TIKA komt uit op 22 augustus; beluister TIKA nu op de Luisterpaal.