CD-recensie: Signe Tollefsen - Baggage

Signe covert haar helden

Tekst en beeld: Harold Hulskers ,

Iedere singer/songwriter heeft wel ergens invloeden opgedaan die in een geheel eigen geluid van de artiest kunnen resulteren. Op deze (korte) CD laat Signe uitvoeringen horen van enkele nummers van haar helden.

Signe covert haar helden

Signe Tollefsen woont al jaren in Nederland. Op Oerol 2007 was ze uitgenodigd om gedurende de Helden op wielen-tournee nummers uit te voeren van artiesten die haar beïnvloed hebben. Sommige van deze nummers hebben in haar live show een plekje gekregen. Daarnaast heeft ze aantal nieuwe covers een plaatsje gegeven in haar shows. Aangezien deze nummers niet pasten op haar prachtige titelloze CD uit 2009 en er toch behoefte aan was bij de concertgangers, is er nu als tussendoortje deze mini CD Baggage uitgekomen.

Hierop voert Signe een aantal nummers uit van haar helden. De mini CD bevat 6  nummers waaronder de jazz standaard You Are My Sunshine, No Thank You van The Woodwards en een nummer van David Bowie uit de film Labyrinth: As the World Falls Down. De prijsnummers zitten echter in het midden van dit schijfje. Glory Box van Portishead is ontdaan van alle franjes in vergelijking met het origineel en ook het nummer Dirty Diana van Michael jackson illustreert in de Signe uitvoering wat een prachtig nummer het is. Het allerbeste nummer is een remake van PJ Harveys Down By the Water die het origineel wellicht zelfs overtreft. Een minpuntje is dat er slechts 6 nummers opstaan, maar als opwarmertje voor haar 2e CD die in april/mei van dit jaar moet verschijnen, is het zeker de moeite waard om Signe van dichtbij te blijven volgen.