ADE09: Dag 5

3VOOR12 tipt: Trouw Op Zondagmiddag, Remote Areas en Benji B

Tekst: Eyal van der Reep ,

Als er in vijf dagen meer dan 700 artiesten in Amsterdam optreden, is het lastig om door de bomen nog het bos te kunnen zien. 3VOOR12/Amsterdam steekt een helpende hand toe. Zondag 25 oktober: ’s middags dansen, Amsterdamse minimal en Engelands trots.

3VOOR12/Amsterdam tipt: Trouw Op Zondagmiddag, Remote Areas en Benji B

Met meer dan 700 artiesten kan het niet anders dan dat je keuzes moet maken. Dagelijks licht 3VOOR12/Amsterdam een aantal van de leukste feesten voor je uit.

Zondag 25 oktober

14.00 – 22.00: Trouw Op Zondagmiddag in Trouw. Vvk 10, deur 12. 

Artiesten: Marcell Dettman, Patrice Baumel en special guests. 

Zondag komen de werkdagen er weer aan. Eenmalig betekent Trouw op Zondagmiddag voor de harde werker echter eens geen familiebezoek of thuis luieren. Marcell Dettmans' oldschool basic techno brengt je terug naar de jaren ’90. Patrice Baumel aan de andere kant tweakt meer dan Dettman en draait ook meer genres. Zijn tracks klinker eerder warm en religieus dan ruig. Beide mannen treden over de hele wereld op, dus wie weet wie ze als special guests tevoorschijn toveren. 

23.00 – 05.00: Remote Areas in Melkweg. Vvk 12, deur 14. 

Artiesten: Shinedoe vs. 2000 and One, Bart Skils vs. Anton Pieete, Boris Werner vs. Lauhaus, Julien Chaptal (live), David Labeij, Kabale und Liebe, Gimikk en Makcim. 

Hoeveel Amsterdamse helden hebben we langs zien komen? Wij zijn de tel al lang kwijt. Op de laatste avond wordt er nog eens goed uitgepakt door Remote Areas: 2000 and One, Bart Skils en Shinedoe zijn al jaren vaste waardes in de internationale minimal techno scene. Maar zoals we gewend zijn van Remote Areas krijgen ook nieuwere gezichten als Kabale und Liebe en Lauhaus de kans zich te tonen. 

23.00 – 05.00: Wicked Jazz Sounds & Need2soul present: Benji B. in Sugar Factory. €9,50. 

Artiesten: Benji B., DJ Phil Horneman en veel live-optredens. 

Elke dj kent Benji B. Hij was één van de eerste djs die alle muziekstijlen in één lied succesvol door elkaar mixte. Keniaanse jazz, Detroit techno, Antilliaanse hip-hop of duistere garage, je weet nooit wat Benji B. nu weer in zijn track stopt. Al op zijn zestiende maakte hij in het hele weekend radio en draaide elke week in clubs. Hij won op extreem jonge leeftijd een Sony Gold Award voor zijn radioprogramma op BBC, waar hij als één van de eersten dubstep draaide. Naast Benji B. zullen er bovendien veel live-optredens zijn.