ADE09: Dag 4

3VOOR12/Amsterdam tipt: West Coast Sound, Sonic Boom en Vrijbuiters Go Berlin Underground

Tekst: Eyal van der Reep ,

Als er in vijf dagen meer dan 700 artiesten in Amsterdam optreden, is het lastig om door de bomen nog het bos te kunnen zien. 3VOOR12/Amsterdam steekt een helpende hand toe. Zaterdag 24 oktober: Den Haag en Rotterdam, Willie W, nintennoise en de nacht doorhalen

3VOOR12/Amsterdam tipt: West Coast Sound, Sonic Boom en Vrijbuiters Go Berlin Underground

Met meer dan 700 artiesten kan het niet anders dan dat je keuzes moet maken. Dagelijks licht 3VOOR12/Amsterdam een aantal van de leukste feesten voor je uit.

Zaterdag 24 oktober

22.00 – 05.00: The West Coast Sound of Holland in de Melkweg. vvk 12, deur 14. 

Artiesten: onder andere Alexander Robotnick (live), Bangkok Impact (live), Legowelt presents Nacho Patrol (live), Alden Tyrell (live), Cosmic Force (Live), Rude 66 (Special live set), Orgue Electronique (live), TLR, Endfest, I-F, Baz Reznik, David Vunk, dj Overdose & dj Technician en Egypt Friend Intestine. 

Omdat de Stubnitz geen optredens kan organiseren, staat The West Coast Sound of Holland nu in de rabozaal van de Melkweg. Of het wat uitmaakt? Hell no! I-F himself treedt op, de man die de dancescene in Den Haag haast in zijn eentje heeft gemaakt. Legowelts bombastische stompdisko en TLR's italodisco zullen ook hoge ogen gooien. 

23.00 – 05.00: Sonic Boom in Flex Bar. €10. 

Artiesten: Huoratron, De Jeugd Van Tegenwoordig, Schlachthofbronx, Tomb Crew, Aavikko, Kitty Got Sued, Brutuzz en The Longmen. 

Omdat iedereen op de ADE-woensdag naar Viral Radio in Trouw was nogmaals: ga die demonische Huoratron zien! Er is terreur in nintendo-land: satanische metal meets bliepjes. Maar dan nog met hardere stampende bassen. Het is toch nooit de bedoeling geweest dat je op gameboys nintennoise had kunnen maken? Overigens, op het laatste moment besloot De Jeugd Van Tegenwoordig ook nog een special bootyshow te doen. 

22.00 – 10.00: Vrijbuiters Go Berlin Underground in Studio K. 15. 

Artiesten: onder andere ONNO, Makcim, Dan Ghenacia, Anthony Collins, Reiss, Olene Kadar, De Man Zonder Schaduw, Krause Duo, JackmateSandrien, Frodo, Ramchez en Kareem Raihani. 

Het feest is na vijfen nog lang niet afgelopen: in Studio K staan in vier zalen meer dan vijfentwintig djs. Maar Vrijbuiters Go Berlin Underground gaat verder dan dansen: in het café wordt jazz gespeeld en in de bioscoop worden muziekfilms getoond. Dan kun je in ieder geval even twee uurtjes bijkomen. Daarnaast zijn De Man Zonder Schaduw, Reiss en Krause Duo gewoon ontzettend goed.