ADE09: Dag 3

3VOOR12/Amsterdam tipt: Dave Clarke presents…, Topnotch, Rednose Distrikt en VUIG*

Eyal van der Reep ,

Als er in vijf dagen meer dan 700 artiesten in Amsterdam optreden, is het lastig om door de bomen nog het bos te kunnen zien. 3VOOR12/Amsterdam steekt een helpende hand toe. Vrijdag 23 oktober: Dave Clarke met vriendjes in de Melkweg, hiphop en gabberpunk tezamen, een knus feest en de afterparty.

3VOOR12/Amsterdam tipt: Dave Clarke presents…, Topnotch, Rednose Distrikt en VUIG*

Met meer dan 700 artiesten kan het niet anders dan dat je keuzes moet maken. Dagelijks licht 3VOOR12/Amsterdam een aantal van de leukste feesten voor je uit.

Vrijdag 23 oktober

22.00 – 05.00: Dave Clarke presents… in de Melkweg. 20.

Groepen: Dave Clarke, Laurent Garnier, Bas Mooy, The Hacker, Joris Voorn, Estroe en Antony Dupont.

Dave Clarke en Laurent Garnier treden beide op. Meer hoef ik toch niet te zeggen? Met Bas Mooy, The Hacker en Joris Voorn er bij weet je het zeker: op vrijdag hoef je niet van club te wisselen.

22.00 – 05.00: Studio MTV invites: Topnotch in Studio MTV. €10.

Groepen: DJ Promo, Aux Raus, Zwart Licht, Flinke Namen en Mr. Wix.

Topnotch laat in Studio MTV zien wat het in huis heeft. DJ Promo is onverminderd goed, Flexicans beats voor Flinke Namen zijn briljant, Zwart Licht liet op Lowlands al zien wat ze in huis hadden en de zanger van Aux Raus doet dat altijd al. Hoe dan ook, Topnotch beschikt niet over de minste artiesten. Bovendien is een beetje hiphop en gabberpunk voor de afwisseling zo slecht nog niet.

23.59 – 05.00: Rednose Distrikt in Winston. €7,50

Groepen: Lamme Tonnie, Cinnaman en Aardvarck.

De avonden in het knusse Winston zijn altijd aantrekkelijk voor iedereen die in geldnood zit. Vrijdagnacht is dat niet anders: 7,50 voor een avondje Rednose Distrikt is niet mis. En genoeg mensen zullen toch zeker warm lopen voor twee uur dubstep van Cinnaman en twee uur indie-elektro van Aardvarck?

23.00 – 14.00: VUIG* ADE in MP3live. 10.

Groepen: Op een dergelijk tijdstip doet dat er al lang niet meer toe.

Zin in een afterparty? VUIG*s officieuze Alternatieve Dans Evenement in MP3live gaat door tot twee uur ’s middags. Neem wel nutteloze attributen mee: als het alarm afgaat, dan moet je van attributen ruilen met je buurman/buurvrouw. Verder maar hopen dat het rookalarm niet afgaat: er mag gerookt worden op de dansvloer. Voor wie op donderdag graag naar Moskow Diskow had gewild, maar om de een of andere reden toch afhaakte.