ADE09: Dag 2

3VOOR12/Amsterdam tipt: Bimhuis ADE Special, I ‘Be East’, ADB 2009 en SuperRauw & Decked Out

Tekst: Eyal van der Reep ,

Als er in vijf dagen meer dan 700 artiesten in Amsterdam optreden, is het lastig om door de bomen nog het bos te kunnen zien. 3VOOR12/Amsterdam steekt een helpende hand toe. Donderdag 22 oktober: Moskou neemt Amsterdam over, Amsterdamse glorie, keiharde beats en geen beats.

Met meer dan 700 artiesten kan het niet anders dan dat je keuzes moet maken. Dagelijks licht 3VOOR12/Amsterdam een aantal van de leukste feesten voor je uit.

Donderdag 22 oktober

20.30 – 01.00: Amsterdam Dance Event Special in Bimhuis. €12.

Artiesten: Jon Hopkins, Jan Jelinek en Oren Ambarchi & Robbie Avanaim.

Wie de avond rustig wil beginnen, moet in het Bimhuis zijn. De prachtige ambient van Jan Jelinek slokt je op, Jon Hopkins maakt sfeervol en groots klinkende muziek en Oren Ambarchi schept apocalyptische landschappen. Het is simpel: geen enkele ambientliefhebber mag dit missen.

21.00 – 03.00: Moskow Diskow presents: I ‘Be East’ in OT301. €10.

Artiesten: DJ Vijal, Dick4Dick, Barto, dj Goldfinger en dj Diskomachina.

Moskow Diskow bestaat uit een groep Amsterdamse dj’s die een Russische achtergrond hebben. De avonden die ze organiseren staan bekend om de vreemde twisten. Kijk niet vreemd op als dj Diskomachina plots een viertal polkadansers laat los gaan op het podium. Ook het Poolse Dick4Dick zal met hun snorren, sexy glamrockpakjes en opvallend goed gepolijste popliedjes hoge ogen gooien. Het zal hoe dan ook een avond worden die je niet snel zult vergeten.

22.00 – 05.00: All is One, Dekmantel and Bar27 present: ADB 2009 op het Westergasterrein. €10 vvk, €15 aan deur.

Artiesten: Tom Trago, Makam, Arjuna Schiks, Egbert Jan Weeber, Ricketic, Nathan Fake, Isis, Remy, Lucatone, Eke Evi, Kamouflage, Olivier Weiter, San Proper, Jan van Kampen en Juju & Jordash.

Wat krijg je als drie Nederlandse labels samen showcasen? Drie zalen, vijftien Nederlandse acts en … één nepperd: de onnavolgbare Brit Nathan Fake. Maar meneer Fake zal in de schaduw staan van de rij Amsterdamse helden Isis, Remy, Arjuna Schiks en Egbert Jan Weeber. Amsterdamse house en techno zegeviert op het Westergasterrein.

22.00 – 05.00: SuperRauw & Decked Out in Melkweg. €23 euro.

Artiesten: Boys Noize, Joost van Bellen, dj Mehdi, Brodinski, Jamaica, 00KAAP, Wannabe A Star, DSL, So Me, Breakbot en Busy P.

Wat kan Joost van Bellen fout doen? Het gemiddelde niveau van de avonden die hij organiseert is haast schandalig. Op Valtifest stonden Major Lazer, Erol Alkan, Junkie XL, Slagmalsklubben en Danny Rampling. Met de Greatest Rock ’n Rave Circus Tour stelt hij samen met Aux Raus, Boemklatsch! en Wannabe A Star dj’s met veel potentie voor aan het grote publiek.

Op SuperRauw laat hij het Franse label Ed Banger Records hun artiesten tonen. Het belooft met Boys Noize, Brodinsky, Joost van Bellen en Wannabe A Star een duistere, harde en carnavaleske nacht te worden. Vergeet de titel disco-dinosaurus, leve Joost van Bellen!